Els municipis deltaics celebren un dels dies més especials de l’any, la diada de Sant Jordi. I les localitats del delta tornaran a omplir els carrers de llibres i roses

Sant Boi

Tot i que aquest 2024 el 23 d’abril cau en dimarts, això no impedirà que tots i totes puguem gaudir de les seves tradicionals activitats, que ja podeu consultar.

Enguany, la Torre del Sol, la plaça de l’Ajuntament i la Rambla Rafael Casanova tornaran a ser els espais que protagonitzaran aquest dia. Concretament la rambla Rafael Casanova comptarà amb una instal·lació artística coordinada per l’artista local, Andrea Martínez, i en la qual han participat diferents grups municipals de gent gran, dels casals de barri, de diversitat funcional i cinc alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

A la Fira del Llibre i de la Rosa, com ja és tradició, s’hi podran trobar diverses llibreries i floristeries locals. Aquest any la Llibreria Barbus i l’Abacus Cooperativa seran les encarregades d’oferir les grans novetats literàries i un recull de contes i còmics coeducatius i la Floristeria Torrents, la Floristeria El Roser i Flors a la Plaça s’encarregaran de les roses.

Com a principal novetat, a la rambla Rafael Casanova també s’hi trobaran dues paradetes d’editorials santboianes, l’editorial Mixtura i La Espiral Literària.

És una jornada on tothom té cabuda, per aquest motiu, de 10 h a 10.30 h i de 16.30 h a 17 h no hi haurà música. Dues franges horàries destinades a aquelles persones que per motiu de salut necessiten l’absència de soroll.

La diada serà present en tots els barris de la ciutat a través de paradetes d’entitats i AFAS. A més, la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany celebrarà la Vigília de Sant Jordi amb la representació de la llegenda el dia 22 a les 18 h. Mentre que el barri de Camps Blancs celebrarà el seu propi Sant Jordi comunitari el dia 24 de 17 h a 20 h de la tarda al carrer Salvador Seguí amb diferents tallers i activitats.

El Mercat Sant Jordi també celebrarà Sant Jordi a la seva manera, i a més de lluir ben bonic, per cada tres tiquets de compra als establiments del mercat, regalaran una rosa.

I també hi ha activitats posteriors al dia 23, com un Sant Jordi comunitari, un concert solidari o un club de cinema especial.

Viladecans

Any rere any, pels voltants del 23 d’abril, la cultura omple la ciutat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, una data assenyalada al calendari de tot Catalunya i, com no podia ser d’altra manera, també al de Viladecans.

A la ciutat baixllobregatina a més, el dia inclou propostes per a tots els públics, com ara lliuraments de premis, tertúlies, contacontes, exposicions, presentacions de llibres i altres activitats, mentre les paradetes de llibres i roses vesteixen la ciutat de color i cultura.

Aquí hi trobaràs tota la programació. Tant de la Diada com de les activitats relacionades que es celebraran amb posterioritat.

Gavà

Dimarts, 23 d’abril, Gavà es tornarà a vestir de festa gaudir, una vegada més, de la diada de sant Jordi. Les roses, els llibres i la llegenda del cavaller que va matar un drac seran els protagonistes d’un dels dies més bonics de l’any.

A banda de la tradicional venda de flors i lectures, a la nostra ciutat s’han preparat tot un seguit d’activitats perquè tothom pugui gaudir d’una estona d’esbarjo, i l’escenari de tot plegat serà la Rambla, concretament l’encreuament de la Rambla de Joaquim Vayreda amb el carrer dels Màrtirs del Setge del 1714.

Durant tot el dia hi haurà un espai de lectura informal i un punt d’informació de les biblioteques de Gavà.

Aquestes son algunes de les activitats destacades:

• A les 10 i a les 11 els més menuts podran gaudir d’una hora del conte especial, amb “La llegenda de Sant Jordi i altres contes”, a càrrec de Joan de Boer.

• A les 10.30 hores es farà una recepció als autors i autores locals a la Unió de Cooperadors, amb la presència de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

• De 12.30 a 14 hores hi ha programada una marató de lectura amb els i les joves de 2n de batxillerat de l’institut Bruguers

• D’11.30 a 20 hores els escriptors i escriptores de Gavà estaran signant els seus llibres a les diferents parades i llibreries de la ciutat.

• A partir de les a les 17.30 hores, les famílies podran participar plegades en un taller artístic col·laboratiu a càrrec de la Neus Pino. Serà dins de la fira literària de l’autoria local “Talent Km. 0”.

Castelldefels

La Diada de Sant Jordi, el Dia del Llibre i la Rosa a Catalunya, torna a Castelldefels amb tota una sèrie d’activitats que tindran com epicentre la Plaça de l’Església.

Dimarts, de 9 a 21 hores, acollirà les tradicionals parades de llibres i flors, una mostra de les entitats de la ciutat i la signatura de llibres per part d’autors/es locals (a l’estand Castelldefels Cultura, de 17 a 20 hores). Enguany, la Diada compta amb un total de 56 paradetes i amb 10 autors i autores locals.

A més, el pati de l’Edifici de la República tornarà a ser l’escenari del “Sant Jordi Solidari” amb activitats organitzades des del Consell Municipal de Pau i Solidaritat, que comptarà amb tallers sobre la cultura de la pau a càrrec de l’Associació Escoltes Boscaires. Es faran punts de llibre, xapes i bosses de roba pintades, tot amb temàtica de solidaritat, pau i drets humans. De 10 a 13 hores i de 16:30 a 19 hores.

El mateix dimarts 23, a partir de les 10 hores, Exposició col·lectiva de pintura a càrrec de l’Associació d’Artistes Plàstics de Castelldefels (a l’avinguda Primer de Maig cantonada amb Plaça de l’Església).

A l’estand de “Castelldefels Cultura” hi trobareu un Racó de Lectura (Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado); la gimcana lingüística (Servei de Normalització Lingüística de Castelldefels); la venda d’entrades especial Sant Jordi 2×1 en tots els espectacles (Teatre Plaza) i la signatura de llibres d’autors/es locals, amb Pere R.Aguiló, Manu Fandos, Francisco Molero, Felipe Sérvulo, MªJosé Peña, Gerardo Guaza, Albert Navarro, Ana Andreu, Jota López i Montserrat Comas.

El pati de l’Edifici de la República també acollirà un taller de sardanes (17 hores) i del conte “La princesa i el drac” (18 hores).

El pati del SLTET/antic Lluís Vives (avinguda Primer de Maig) serà l’escenari d’una narració de contes per a escoles (11 hores).

La plaça de l’Església acollirà una Píndola d’Impro Show (19 hores) i un Concert amb els artistes locals Galian Rose i el DJ Pau Lara (19.30 hores).

Ràdio Castelldefels (98.0FM iradiocastelldefels.org) oferirà una programació “Especial Diada de Sant Jordi” amb el magazine “Castelldefels, així som” en directe des de la plaça de l’Església (de 10 a 13 hores). Inclourà entrevistes amb les autoritats, autors i autores locals, amb els paradistes i assistents a la jornada, i l’estrena de la versió radiofònica del clàssic “Mucho ruido y pocas nueces” de William Shakespeare (a les 11.10 hores) en el marc de la celebració del 42è aniversari de l’emissora municipal.

Begues

El fet que la diada de Sant Jordi caigui en dimarts farà que les parades de venda de llibres i roses es trobin al passeig de l’Església i al carrer Major, de 9 a 20 h, i també hi haurà el tradicional conte de Sant Jordi amb titelles organitzat per l’Espai Nou i l’Ajuntament (9.30 h).

De 10 a 13 h, Ràdio Begues emetrà un programa especial en directe des del seu estudi mòbil habilitat al passeig de l’Església. Es podrà seguir pel web alacarta.radiobegues.cat.

El dia acabarà amb dos recitals al passeig de l’Església: un d’Arturo Blasco i Anna Orriols (18.30 h) i un altre de Lumières (19.30 h).

Sant Climent


La cultura, la tradició i la literatura tornen a Sant Climent de Llobregat de la mà de la celebració de la diada de Sant Jordi.

El gruix de les activitats tindrà lloc el mateix 23 d’abril amb la plaça de la Vila com a escenari principal. Allà hi trobareu al llarg de tota la jornada les tradicionals paradetes de venda de roses i llibres a càrrec de les entitats locals. A més, també hi haurà la biblioteca, amb un espai propi, i activitats durant tota la tarda com el taller de titelles, el de punts de llibres, la lectura de contes o un photocall.

La jornada es completarà a les 17.30 h amb una hora del conte, “El cavaller Jordi, una princesa i un drac” de El Cargol Barbut, amb el lliurament del premi al cartell guanyador del concurs de la 48a Exposició de Cireres a les 18.30 h i amb el concert, tot seguit, del grup Milonga.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here