El debat organitzat per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona de cara a les eleccions al Parlament del 12 de maig s’ha vist afectat pel boicot de membres del partit d’ultradreta Vox que no havia estat convidat.  La Universitat defensa el seu dret a no fer participar al grup d’extrema dreta

Un grup de militants de Vox encapçalats pel seu cap de llista, Joan Garriga, han  impedit que els representants dels partits parlessin, al crit de “Sin Garriga no hay debate”.

Però l’alcalde del Prat de Llobregat, número 2 de la candidatura dels Comuns, que ve de la tradició d’un partit antifeixista com el PSUC, no ha callat. En uns moments que s’han fet virals a la xarxa, s’ha aixecat de la cadira i ha exigit als militants de Vox que deixessin continuar el debat. Davant els crits dels ultres, Mijoler els hi ha recriminat: “Sou uns feixistes que l’únic que voleu és acabar amb la democràcia i aquí diem prou. Fora, marxeu!”. La majoria dels estudiants que assitien al debat han aplaudit la intervenció de l’alcalde del Prat, al crit de “Fora feixistes de la Universitat” (a la fotografia).

Lluis Mijoler intervindrà aquest dissabte, 27 d’abril, a dos quarts de 12 del migdia en un acte de la candidatura dels Comuns-Sumar, a Sant Feliu de Llobregat, al Casal de Joves, al costat de la candidata a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, de la diputada Aina Vidal, de la segona candidata del Baix Llobregat, la sindicalista de CCOO, Aurora Huerga, i del regidor de Sant Vicenç dels Horts, Jordi Gil.

Fotografia: El Nacional

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here