Fa 30 anys que va morir el sociòleg Joan N. García-Nieto, cristià, comunista, militant del PSUC i ICV i sindicalista de CCOO, una persona estretament vinculada a la comarca del Baix Llobregat i al seu moviment obrer.

CCOO del Baix Llobregat organitza l’acte central del Primer de Maig de 2024 presentant el llibre “Un món que és urgent transformar”. L’acte tindrà lloc aquest proper dimarts, 30 d’abril, a les 6 de la tarda, a la seu comarcal del sindicat a Cornellà.

L’obra ha estat editada conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals (CECBLL) i l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, i ha estat coordinada pel psicòleg i periodista de Cornellà, Jaume Funes.

El llibre vol ser un homenatge al llegat sindical, polític, social i religiós de García-Nieto, una figura imprescindible per entendre el compromís amb les persones vulnerables i amb la lluita pel treball digne, el sindicalisme , la cohesió i la justícia social al Baix Llobregat. Diversos autors han elaborat textos sobre les grans reflexions que Garcia-Nieto ens va deixar escrites.

Segons Jaume Funes, l’objectiu del treball és “mantenir viva una forma de mirar el món, una manera de descobrir l’altre, una forma de compromís amb les persones sotmeses a la injustícia, una fe permanent a imaginar utopies”.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here