La Sala d’actes del Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat, que porta el nom del militant del PSUC Santi Junqué que va morir prematurament, s’ha omplert per acollir l’acte electoral de Comuns-Sumar aquest dissabte, 27 d’abril

Unes 200 persones han escoltat les intervencions de Lídia Muñoz, portaveu d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Sant Feliu, de Jordi Gil, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i de la sindicalista santfeliuenca de CCOO, Aurora Huerga, que ocupa el número 12 de la llista electoral.

Un dels moments més emotius de l’acte ha estat l’ovació dedicada a l’alcalde del Prat i número 2 de la candidatura, Lluís Mijoler, després que aquest dijous, tal com va informar elBaix.cat, plantés cara a un grup d’ultres del partit d’extrema dreta Vox, que van boicotejar un debat electoral a la Universitat Pompeu Fabra. Mijoler ha fet gala d’antifeixisme i d’orgull de Baix Llobregat i ha recordat el sociòleg, cristià, i militant del PSUC i Iniciativa, Joan García-Nieto, així com Joan Saura, expresident d’Iniciativa i exconseller de la Generalitat, que la setmana passada va rebre un homenatge al local nacional de CCOO a Barcelona.

Frenar l’extrema dreta

La cap de llista dels Comuns, Jéssica Albiach, ha demanat el vot de tothom que va votar Comuns-Sumar el passat 23 de juliol, quan la seva formació va quedar en segon lloc a les eleccions generals a Catalunya. Albiach ha assenyalat la necessitat de votar Comuns davant “l’atac de l’extrema dreta contra el Govern de coalició” de PSOE i Sumar. Precisament aquests dies  s’ha conegut una enquesta de l’Institut de Recerca Ipsos que atorga una millora de resultats als Comuns, que el 12 de maig  obtindrien 9 diputats (ara en tenen 8), i que s’estarien jugant el darrer diputat de Girona amb la candidata xenòfoba d’Aliança Catalana. El creixement de Comuns-Sumar seria a costa de la baixada d’ERC (de 33 a 28)  i de la CUP (de 9 a 5).

Apostar pel transport públic

La candidata a la Presidència de la Generalitat ha exposat la seva política de promoció del transport públic, en una comarca que pateix les dificultats de comunicació entre els diversos municipis que la conformen i les continues deficiències en el servei de Rodalies de RENFE.

Els Comuns proposen aplicar un model similar a la iniciativa “Klimaticket” d’Àustria i Alemanya que permet desplaçar-se per tot el país en transport públic amb un únic pagament anual molt assequible. Tanmateix plantegen transport públic gratuït pels menors de 16 anys i una deducció de tarifes pels joves entre 16 i 30 anys i per als més grans de 60. Albiach ha criticat que “el PSC no parli de Rodalies sinó d’ampliar autopistes i aeroports” i de macroprojectes com el Hard Rock.

L’acte ha acabat amb la cançó Tobogan del grup de Gandia, Zoo.

Fotografia: Europa Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here