Nou gir en la crisi que viu l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat després de la destitució de tots els seus càrrecs de Jordi Martinez, que fou cap de llista de BO-CUP a les darreres eleccions locals, de la seva expulsió del grup municipal i el seu pas a regidor no adscrit, fets dels que elBaix.cat ha anat informant.

Reorganització del govern

En el darrer Ple municipal celebrat el dijous 25 d’abril (a la fotografia), l’equip de govern format per ERC, BO-CUP i Junts, pretenia passar pàgina adjudicant les responsabilitats de Martínez, que des del seu cessament el passat 5 d’abril havien quedat en mans de l’alcalde d’ERC, a diversos regidors: el mateix alcalde Jordi Parent, ha  assumit les carteres de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, a més de les d’Esports, Recursos Humans, Serveis Jurídics i Contractació que ja dirigia, Ivan Correira assumeix Economia i Hisenda i Protecció Civil, que s’afegeixen a la de Medi Ambient i Sostenibilitat que ja portava, i Emma Duran, la de Benestar Social, que se suma a Cultura i Participació Ciutadana. Però la cosa no va acabar aquí.

Jordi Martínez trenca el silenci

El desenvolupament del Ple va adquirir un nou rumb quan va prendre la paraula el regidor no adscrit, Jordi Martínez, trencant així un silenci que ha durat setmanes.

Martínez va voler explicar la seva actuació presumptament irregular en diversos expedients que va provocar el seu cessament, posant de manifest una disfuncionalitat en els processos administratius amb els funcionaris instructors que venia de lluny i que no era desconeguda pel Consistori.

El regidor no adscrit va donar a entendre que, ja que els expedients venen dels anys 2021 i 2022, podia haver-hi una certa responsabilitat de l’antic alcalde del Bloc Olesà, Miquel Riera.

I va sobrevolar la sala de Plens la hipòtesi que possibles enfrontaments dins la candidatura del BO-CUP van provocar que Martínez fos apartat de l’alcaldia, que li corresponia com a cap de llista, a favor de Marc Serradó, de la CUP, que l’ha d’assumir a meitat de mandat, en referir-se a que “no deixa de ser curiós que just ara, quan el regidor qüestiona algunes sancions aparegui aquest tema dels expedients, sobretot si tenim en compte que des del 2021 aquest fet era conegut, està per escrit i perfectament documentat”.

Des del públic alguns veïns va corroborar la versió de Martínez en considerar que la instrucció dels expedients no s’està fent correctament. Martínez va posar com exemples els casos de les propostes de sanció a una veïna que havia introduït la matrícula malament per error a la màquina de la zona blava i a un altre veí que havia entrat a l’illa de vianants, on tenia autorització per circular, amb un vehicle de cortesia ja que tenia el seu al taller.

Cal una Comissió d’Investigació

Jordi Martínez va plantejar a l’equip de govern que es creï una Comissió d’Investigació d’acord amb el que estableix l’article 52 del ROM, “amb l’objecte de treure conclusions i que fins que no hi hagi una resolució se’m restitueixi en les meves funcions i en les meves competències delegades”.

En referència a les accions legals plantejades per l’Ajuntament, Martínez va afirmar: “El camí de la justícia es tan llarg que si el cas acabés arxivat o sense cap responsabilitat per part meva, el mal que m’hauran fet i m’hauran causat serà llavors irreparable”.

La petició de Martínez haurà de ser considerada com una “moció in voce”, que es podrà debatre en propers plens, fet que augura que l’assumpte és mot lluny de poder considerar-se tancat amb la nova redistribució de competències, tal com pretenia l’equip de govern.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here