El líder del PSOE assegura en un acte multitudinari a Sant Boi, que el vot a Illa servirà per “obrir una nova etapa de convivència i estabilitat”

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va reafirmar ahir en la seva decisió de seguir a la presidència malgrat “els atacs i l’assetjament” que assegura que pateix per part del PP i Vox.

“No només val la pena, sinó que estic disposat a fer front a la màquina del fang d’Alberto Núñez Feijóo i de Santiago Abascal”, va subratllat durant un míting a Sant Boi de Llobregat, davant de 2.000 persones que van omplir el poliesportiu de la ciutat i de 1.000 més que van seguir la intervenció des d’una pantalla al carrer.

Segons Sánchez, la dreta i l’extrema dreta “ataquen la democràcia perquè no acaten el resultat de les urnes del 23 de juliol”.

Sánchez, que va prendre la paraula després del cap de llista socialista, Salvador Illa, va augurar que el candidat serà el nou president de la Generalitat i va remarcar que serà “un orgull”.

A més, va fer una crida a donar suport a Illa per “guanyar al fang”. Segons el líder del PSOE, si Illa és president s’obrirà “una nova etapa de convivència i estabilitat” a Catalunya.

Illa: “No demano el vot perquè Catalunya sigui el malson d’Espanya sinó el somni de la resta de l’Estat i d’Europa”

El cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, va posar en valor la seva aposta per a Catalunya i va afirmar que la seva candidatura busca “acordar i pactar” i “avançar” i no pas “vetar ni bloquejar” ni “retrocedir”.

“No demano el vot perquè Catalunya sigui el malson d’Espanya, sinó el somni de la resta de l’Estat i d’Europa”, va afirmar durant el míting a Sant Boi. En la mateixa línia, el socialista va dir que vol liderar “la Catalunya de les solucions” i no de “la queixa”. “A les eleccions no triem qui posarà les coses més difícils a Espanya sinó qui governarà Catalunya. Perquè per la primera ja sabem que val qualsevol, i per la segona ja sabem que alguns no valen”, va sentenciar.

El cap de llista del PSC tambe va voler donar les gràcies a Sánchez per la seva feina i, especialment, pel “coratge i valentia” per aconseguir que Catalunya “torni a la normalitat”. “Sabem que te l’has jugat per Catalunya i Catalunya no ho oblidarà”, va dir.

Illa va assegurar que li fa “molta il·lusió” que Sánchez participi a la campanya dels socialistes. Després de la “reflexió” del president espanyol, el candidat del PSC va afirmar que el seu partit entén la política com “un servei públic per millorar la vida dels ciutadans”. “Per als que conceben la política com una lluita de poder, molestem, estorbem, perquè volen decidir sense donar explicacions i no volen sotmetre els seus projectes a la voluntat de l’escrutini dels ciutadans, sinó que ho fan en despatxos”, va criticar Illa.

L’encarregada d’obrir l’acte va ser la número 2 de la candidatura, Lluïsa Moret, que va assegurar que amb la seva pausa per reflexionar Sánchez “ha humanitzat la política” i el va assenyalar com un “símbol d’humanitat i delicadesa”.

La també viceprimera secretària dels socialistes catalans va reivindicar a l’acte del central dels socialistes al Baix Llobregat, el PSC com un partit que vol “participar activament de la nova etapa de Catalunya” que passa per “deixar enrere una dècada perduda de confrontacions estèrils i personalismes inútils”.

Font: ACN Imatges: @PSCBaix 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here