Gavà celebra aquest cap de setmana la Fira d’Espàrrecs, un dels esdeveniments de la ciutat més esperats i que, any rere any, atrau milers de visitants arribats d’arreu de Catalunya. La mostra, que suma la 69a edició, mantindrà viva l’essència agrícola i més tradicional amb l’exposició de paneres de fruits del camp

A la vegada, donarà visibilitat a la resta de sectors que representen la localitat baixllobregatina, amb l’espai dedicat al comerç i la restauració i el que, per tercer any, ocuparan les entitats, amb un bon feix d’activitats per a grans i petits que dinamitzaran la plaça de Jaume Balmes i zones adjacents, com els carrers Sant Pere i Martí l’Humà i l’avinguda Diagonal.

És Temps d’Espàrrecs

La Fira es presenta com l’esdeveniment estrella del Temps d’Espàrrecs, un ampli programa amb activitats per gaudir amb família o amics que va arrencar el passat 25 d’abril amb el ” GastroGavà a la Carta” i diversos tallers de cuina per ensenyar a elaborar receptes amb l’espàrrec de Gavà i el 27 d’abril amb una potent programació musical amb els concerts estrella de The Tyets i Varry Brava.

Completen el plànol musical, aquest divendres 3 de maig, el concert de Primavera de l’escola American Lake Music a les 18 hores i el de Maruja Limón a les 22  la plaça de Jaume Balmes. El dissabte 4 de maig, el grup local Soulmates a les 20 hores farà parada a l’Espai Maragall i Stay Homas tocarà a les 22 hores a la plaça Francesc Macià. Tancaran l’oferta musical Cash Caravan, el diumenge 5 de maig a l’hora del vermut a la plaça de Jaume Balmes.

La restauració local ha presentat una acurada carta de plats, amb l’espàrrec com a protagonista, al “GastroGavà a la Carta” i s’han muntat diversos tallers de cuina per ensenyar a elaborar receptes amb l’espàrrec de Gavà.

També s’ha organitzat el concurs d’aparadors comercials on diversos establiments de Gavà s’han guarnit amb motius relacionats amb la Fira d’Espàrrecs i l’agricultura, amb cartells d’edicions passades i fotos de la pagesia. Com l’any passat, la iniciativa ha integrat la participació d’un grup d’alumnes de l’institut El Calamot.

L’Espàrrec de Gavà, producte de qualitat

Des del 1932, any de la primera mostra agrícola, la Fira ha evolucionat amb els nous temps, però sempre mantenint viu el seu element estrella, l’espàrrec blanc, un producte que la pagesia local conrea als camps situats a les Sorres i que durant els anys trenta va viure el seu moment de màxima esplendor amb una producció que superava les sis mil tones anuals.

Els espàrrecs que es cultiven a Gavà, com totes les varietats conegudes, provenen d’Holanda. L’adaptació al nostre clima, sòl i cultiu va donar lloc a una varietat pròpia. Són els que anomenem espàrrecs del país.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here