La campanya de les eleccions autonòmiques ha arribat avui al seu tram final, ja que aquest proper divendres 10 de maig, a les 12 de la nit, s’iniciarà el dia de reflexió. 16 candidatures concorren per a la província de Barcelona a les eleccions que es celebraran aquest diumenge 12 de maig del 2024

Els baixllobregatins i baixllobregatines que exerceixin el seu dret a vot en les eleccions autonòmiques del proper 12 de maig, uns comicis que han avançat la data ja que s’havien de celebrar el febrer del 2025, trobaran paperetes corresponents a 16 candidatures que hi concorreran a la província de Barcelona, d’entre les 64 que en total es presenten arrreu de Catalunya.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) – (PSC) es presenta amb una llista encapçalada per Salvador Illa, qui ja va liderar el projecte i guanyar per vots al 2021, amb un 23,03 % dels vots i 33 escons.

Esquerra Republicana de Catalunya ostenta actualment la presidència de la Generalitat. L’actual President de la Generalitat, doncs, Pere Aragonès, és també el cap de llista del partit a aquestes eleccions catalanes. En els comicis del 2021, ERC va obtenir un 21,3 % dels vots i 33 representants al Parlament de Catalunya.

L’expresident Carles Puigdemont és el candidat de Junts + Puigdemont per Catalunya. Així, l’actual eurodiputat renuncia a presentar-se a les eleccions europees del mes de juny i espera que la recent Llei d’Amnistia faciliti el seu retorn a Catalunya.

Vox ha ratificat Ignacio Garriga com a cap de llista del partit. Aquesta serà la segona vegada que Garriga es presenta a uns comicis per obtenir representació al Parlament de Catalunya. El 2021, els de Vox van entrar per primera vegada a la cambra catalana amb 11 parlamentaris.

Jéssica Albiach repeteix també com a cap de llista de Comuns Sumar. A la darrera cita electoral, els ecosocialistes van aconseguir un 6,8 % dels vots i vuit diputats.

Laia Estrada és la cap de llista de la CUP. El 2021, la formació independentista va rebre el 6,68 % dels vots i va obtenir nou representants al Parlament de Catalunya.

Carlos Carrizosa ha estat nomenat com a candidat de Ciutadans a presidir la Generalitat de Catalunya. El partit va obtenir 6 diputats al 2021 i el 5,58% dels vots.

Alejandro Fernández repeteix finalment, com a cap de llista del Partit Popular de Catalunya. El 2021, la formació va rebre el suport del 3,85% dels sufragis i tres diputats.

Altres candidatures

•    Frente Obrero (FO)

•    Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA)

•    Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC)

•    Izquierda por España (IZQP-UNIDOS-DEF)

•    Per un Món més Just (PUM+J)

•    Aliança Catalana (ALIANÇA.CAT)

•    Alhora (ALHORA)

•    Recortes Cero (Recortes Cero)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here