Pere Nieto (a la fotografia), director de l’àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat des de juliol de 2022, ha mort aquesta setmana als 56 anys d’edat, víctima d’un càncer.

Nieto, mestre de primària, es va distingir pel seu activisme polític i veïnal. Nascut al Poblenou, a Barcelona, l’any 1967, es va involucrar de seguida a la vida del barri i en concret en el món educatiu.

Va militar a l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerres, el partit independentista provinent del PSAN que, encapçalat per Joan Armet, va fundar Iniciativa per Catalunya l’any 1987 al costat del PSUC, del PCC i de gent independent. Nieto va ser membre actiu d’ICV, partit pel que va ser conseller del districte d’Horta-Guinardó, a Barcelona, entre el 2003 i el 2011. En l’àmbit associatiu fou membre de la Colla de Diables, de l’esplai Movi, de l’associació de consum responsable Estèvia i del Comitè Ciutadà que cada 11 de setembre organitza l’homenatge al president de Xile, Salvador Allende. També va presidir entre el 2018 i el 2022 l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble-Nou, que l’ha definit com “un imprescindible lluitador veïnal i un gran amic de la vida”.

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, s’hi ha referit com “una persona intel·ligent que es feia estimar”. Lluís Mijoler, alcalde de l’Ajuntament del Prat, on ara treballava, ha publicat “Ens ha deixat en Pere Nieto. Mestre, activista veïnal, lector, home compromès. En la seva darrera etapa professional a l’Ajuntament va contribuir a seguir fent del Prat una ciutat compromesa amb l’educació i la cultura”. També ha expressat el seu condol la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella.

El professor Ricard Gomà, director de l’institut Metròpoli, que fou tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha publicat a les xarxes: “Quina tristor avui… activista veïnal del Poblenou, militant dels barris i de la vida, apassionat per la cultura i l’educació. El company amable i lluitador, l’amic que es feia estimar. Gràcies immenses, Pere. Et trobarem a faltar”.

La cerimònia de comiat es va celebrar aquest dissabte, 4 de maig, a Barcelona.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here