El cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha admès en una atenció als mitjans a Cervelló, que va mantenir converses amb altres formacions quan es va trencar el Govern format per Junts i ERC el 2022.

Tot i que ha defensat que en mantindrà “la necessària discreció” sí que ha dit que els socialistes haurien pogut tenir “una actitud de fer caure el Govern i bloquejar” però no ho van fer.

“És obvi que en aquell moment el PSC va pensar més en el país que en els interessos legítims d’un altre grup parlamentari”, ha remarcat.

Illa també s’ha referit a l’anunci que va fer el dimarts al debat de TV3 i Catalunya Ràdio, quan va afirmar que si és el futur president Núria Parlon serà la consellera d’Interior i el major Josep Lluís Traero serà el director general de la Policia.

El socialista ha justificat el fitxatge de Trapero per “reconèixer el treball i el talent pensi el que pensi i vingui d’on vingui”. A més, ha defensat la seva “trajectòria i professionalitat acreditada” i ha afirmat que és la persona “idònia” per al càrrec.

En ser preguntat per si se sent incòmode pel paper de Trapero durant el procés, Illa s’ha limitat a dir que se sent còmode amb la seva trajectòria com a servidor públic.

Finalment, Illa ha visitat l’Espai Tarradellas de la localitat baixllobregatina, lloc de naixement del President; una exposició ubicada a la Biblioteca Municipal de Cervelló que compta amb objectes personals de Tarradellas i on el candidat socialista ha pogut saludar al net del President.

“El president Tarradellas és pacte, posar els serveis públics al centre, l’acció política adreçada a la gent, perseverança, constància i tossuderia. Ara Catalunya necessita això”, ha sentenciat.

Font: ACN i XXSS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here