La Junta de Govern de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del riu Llobregat considera que la proposta de desembassament per als propers sis mesos acordada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) suposa la “desaparició” de l’agricultura del Baix Llobregat. (Actualització) Per això, Unió de Pagesos ha convocat una mobilització que ha convocat una trentena d’agricultors del Baix Llobregat, per exigir més aigua de reg després que hagi millorat la situació de la sequera

L’entitat ha convocat una manifestació de tractors i vehicles agrícoles que ha sortit en comitiva avui a les nou del matí de la seva seu a Sant Boi, per portar la protesta fins al Departament d’Acció Climàtica a Barcelona, per “exigir una dotació d’aigua justa amb el context actual que garanteixi la supervivència de la pagesia” de la comarca.

Denuncien que la proposta d’aquest any és de 4,4 hectòmetres cúbics, davant dels 6,7 de l’any passat “en circumstàncies similars d’aigua”.

Segons el col·lectiu de regants, la proposta de l’ACA és “del tot insuficient” per a la “supervivència” de l’agricultura al Parc Agrari del Baix Llobregat.

El col·lectiu afirma que el Pla de Sequera actual penalitza “en excés” la pagesia del Baix Llobregat, malgrat haver-hi “infraestructures de regeneració d’aigua que podrien garantir la supervivència” del sector.

Actualització. Els tractors ocupen 5 hores un tram de la Gran Via de Barcelona per reclamar més aigua de reg

Els tractors han tornat als carrers de Barcelona en protesta per les restriccions de l’aigua de reg al Baix Llobregat i durant el matí han anat avançant per la Gran Via de Barcelona fins a la seu del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, convocats per Unió de Pagesos.

Reclamen que se’ls garanteixi un cabal de 505 litres/per segon de mitjanafins al mes d’octubre, advertint que si no unes 1.000 hectàrees del parc agrícola del Baix Llobregat quedaran sense conrear.

El conseller David Mascort es reunirà amb els pagesos aquest dijous a la tarda per atendre les demandes.

Tractorada a Barcelona

Els tractors han sortit de Sant Boi a les nou del matí de la seu de la Comunitat de Regants de la Dreta del Llobregat i han arribat, a marxa lenta, cap a tres quarts d’11 davant del departament, entre el carrer Balmes i la rambla de Catalunya.

En un primer moment els pagesos han bloquejat els 5 carrils del tram central de l’avinguda deixant només els laterals per circular, cosa que ha provocat un embús de circulació. Hi han estat almenyes unes cinc hores.

Els pagesos reclamaven reunir-se amb el conseller David Mascort, ha explicat el portaveu d’Unió de Pagesos, Germán Domínguez.

El conseller no els ha pogut rebre perquè era a Girona i ha concertat la reunió per aquest dijous a dos quarts de 5 de la tarda. Fonts del departament han assenyalat que dilluns van mantenir reunions amb aquesta comunitat de regants i que n’hi ha una altra de prevista per a la setmana vinent.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here