El socialista Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha exigit a Veolia Envirennement, la multinacional francesa propietària d’AGBAR, que “es comprometi amb les decisions d‘Aigües de Barcelona, sense generar crisis organitzatives que puguin afectar els seus directius i els seus professionals , amb la finalitat de contribuir al compliment de les seves obligacions contractuals en la gestió del cicle de l’aigua”.

El conflicte entre AGBAR i Veolia es produeix després que s’han conegut possibles discrepàncies de la multinacional francesa amb els compromisos inversors d’AGBAR. Aigües de Barcelona està participada per AGBAR ( 70%) , la Caixa a través de Criteria (15%) i l’AMB (15%).

Són conegudes les bones relacions de Balmón amb AGBAR i, especialment amb Àngel Simón, conseller delegat de Criteria i president no executiu d’Aigües de Barcelona, que fou gerent nomenat pel PSC de l’antiga Mancomunitat Metropolitana de Municipis, antecedent de l’actual AMB. Ara, davant els problemes amb Veolia, l’alcalde de Cornellà surt en la seva defensa.

AGBAR, una empresa confrontada amb molts ajuntaments

Les declaracions de Balmón en suport dels directius d’AGBAR contrasten amb l’actitud de confrontació que aquests han tingut els darrers anys amb molts Ajuntaments. Davant les propostes de municipalització dels serveis d’aigües, AGBAR ha impulsat un seguit d’actuacions contra els ajuntaments que s’han platejat aquesta opció.

AGBAR va portar la llavors alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, davant el Tribunal de Comptes, mitjançant una denúncia per haver atorgat subvencions a entitats com l’Aliança contra la Pobresa Energètica, que com moltes altres, va acabar arxivada el passat mes de febrer. Aquest cas ha estat considerat com un dels exemples més evidents de lawfare, l’intent de desgast de càrrecs públics mitjançant denúncies falses per tal d’intentar condicionar les seves polítiques.

AGBAR també ha inundat de denúncies falses centenars d’ajuntaments de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Fotografia de Balmón i Simón: El Periódico

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here