La fiscal ha reclamat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) que resolguin els vessaments d’aigües fecals no tractades al mar a la platja de les Palmeres de Castelldefels, tot i que no veu delicte en el fet i demana l’arxiu de la causa oberta en un jutjat de Gavà, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat el ministeri públic a l’ACN.

La Fiscalia ha constatat que els vessaments han afectat de retruc l’espai natural de la llacuna de l’Olla del Rei, per la utilització dels sobreeixidors de l’estació depuradora d’aigua de Castelldefels i Gavà durant els períodes de pluja. Segons la Fiscalia, això causa un risc “greu” per a l’ecosistema de la zona i per a la salut de les persones.

A parer de la fiscal, aquesta situació es produeix des de fa dues dècades cada cop que plou, per la qual cosa, demana al jutge que urgeixi ACA i AMB a resoldre-la.

Segons recull la Fiscalia de la investigació de la Guàrdia Civil, els responsables de l’estació depuradora van explicar que el sobreeixidor s’activa de forma automàtica quan se supera la capacita tècnica perquè les aigües pluvials circulin per la instal·lació.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here