Cornellà de Llobregat celebra la festa major del Corpus del dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny, amb un ampli programa de més de 160 activitats per a tots els públics, des de les més familiars, tradicionals i els concerts gratuïts, per gaudir de la festa per tota la ciutat

S’hi podran trobar les propostes més populars, com el Corndefoc, els concerts a la plaça de Catalunya, el Populari, la festa Holi Dolly o el Piromusical (dissabte 1, a les 23 h) des del mirador de la Torre de la Miranda.

A més de les tradicionals celebracions que organitzen les entitats de la ciutat, per omplir carrers, parcs i places: el cas de la Festa Galega, del Toc de Corn (que es desenvolupa aquest any al Camp de les Aigües), la carpa de l’Atlético Minas, la Trobada de Gegants, Castellers, sardanes, etc.

Enguany, el pregó anirà a càrrec de Maikel, autor de còmic radicat a la ciutat baixllobregatina, el dijous 30 a les 21.15 hores, que estarà acompanyat d’un dels seus personatges, Cornèlic, la mascota del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà que enguany celebra la seva 40a edició.

El consistori local explica que en els darrers anys, s’ha fet un esforç important per a què la festa major sigui el més inclusiva possible. Així, algunes activitats com el pregó es retransmeten per YouTube i en llengua de signes, el Piromusical d’enguany es retransmetrà per Radio Cornellà amb audiodescripció i algunes activitats infantils es desenvoluparan sense soroll en horaris determinats, per facilitar la participació de nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o TEA.

A més, des del consistori es posaran en marxa tota una sèrie de mesures per gaudir de la festa de manera segura i oferir més tranquil·litat, especialment a les dones i col·lectius LGTBI, com ara dues línies d’autocar gratuïtes que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut entre els diferents espais de festa, les nits del dijous, divendres i dissabte, fins a les 3.00 de la matinada. A més, com altres anys s’instal·laran Punts Lila per informar, assessorar i ajudar en qualsevol situació de violència masclista o de LGTBIfòbia.

Tot i que el gruix de la programació es concentra en aquests quatre dies, des del cap de setmana anterior ja hi ha nombrosos actes vinculats a la festa major, com ara la Trobada de Gegants, una marató de rock, o un festival de dansa urbana.

Consulteu la web municipal i sobretot les xarxes socials de l’Ajuntament de Cornellà i de Què Fer a Cornellà, per descobrir tota la programació!

www.cornella.cat

@aj.cornella

@queferacornella

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here