“El 15 de maig de 2024 és un dia molt important per a Wolf Group perquè avui inaugurem aquesta nova fàbrica d’escumes de poliuretà en aerosol i som els primers a la península Ibèrica en aconseguir aquesta innovació”. Així ho ha proclamat Sergi Baqués, director general de Wolf Group Ibérico, en el decurs de la inauguració aquest matí a Gavà de la primera fàbrica a Espanya de poliuretà en aerosol.

La multinacional Wolf Group, un dels principals fabricants i distribuïdors europeus de productes i sistemes químics per a la construcció, ha invertit 12 milions d’euros en l’obertura d’una nova fàbrica a Gavà, que suposarà la creació de 50 nous llocs de feina. L’empresa té presència a Gavà des de fa 50 anys i consolida d’aquesta manera el seu arrelament a la ciutat baixllobregatina.

La nova planta, que ha estat inaugurada pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ocupa 10 hectàrees de superfície i serà la primera que fabricarà escumes de poliuretà a la península ibèrica destinades al sector de la construcció.

La instal·lació podrà fabricar més de 70 combinacions d’escuma amb la previsió de produir 5 milions d’unitats en el primer any, però té capacitat per instal·lar una segona línia que els permetria arribar als 10 milions d’unitats. La companyia compta amb 5 fàbriques i més de 400 treballadors arreu del món.

Declaracions de l’alcaldessa de Gavà

Gemma Badia ha destacat que Wolf Group porta arrelada a Gavà ja 50 anys però que, al mateix temps, “té un futur molt important per endavant i, a més, generarà aquí llocs de treball que és el que interessa, ja que veïns de Gavà tindran l’oportunitat de venir aquí a treballar”.

L’alcaldessa ha destacat tanmateix que aquesta empresa representa “una iniciativa molt bona per a la ciutat ja que aposta per la sostenibilitat, pel medi ambient, es recolza molt en la tecnologia i en noves línies de productes, i per tant era molt important estar avui aquí mostrant el recolzament per part de la ciutat a una empresa que, d’altra banda, està molt ben integrada en les polítiques dels nostres polígons industrials”.

A la imatge titular el dos fundadors de Wolf Group, Jaan Puusaag i Jaanus Paeväli, segellant la placa inaugural amb poliuretà de la seva pròpia empresa (Imatge: cortesia Wolf Group)

Font: ACN i Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here