El primer secretari del PSC i candidat electe a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha defensat avui en un acte celebrat a Molins de Rei que “no és veritat que s’hagi de contraposar Espanya, Catalunya o Molins de Rei amb Europa perquè més Europa és més Molins de Rei, més Catalunya i més Espanya”

Illa ha dit que això dibuixa dues úniques opcions de cara al 9 de juny, dia de les eleccions europees a Espanya: “la de més Europa, que representem els socialdemòcrates, i la de més ultradreta, que significa menys Europa. I els conservadors on són? Estan perduts. No són fiables, perquè estan abraçant postulats de l’extrema dreta.”

Illa, que ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Xavi Paz, i la candidata socialista al Parlament Europeu Laura Ballarín, ha remarcat que mentre els socialistes apostem per “arguments, propostes i col·laboració”, l’extrema dreta ho fia tot a “l’insult, la cridòria i la confrontació”.

“És la diferència entre arribar a acords, pactes i consensos o imposar les coses per la llei de la força. És la diferència entre una economia que estigui al servei dels ciutadans o una economia que estigui al servei d’uns pocs. És la diferència entre apostar per un món regit per normes i treballar per la pau o defensar la llei del més fort”, ha assenyalat.

Respecte les eleccions autonòmiques del passat 12M, Illa ha recordat que “els catalans i les catalanes hem parlat de forma clara i rotunda” i ha demanat “a totes les forces polítiques que tinguin ofici polític” per traduir els resultats dels comicis “en un esquema govern que reflecteixi la voluntat de la ciutadania de Catalunya.”

Per la seva part, Laura Ballarín ha dit que “Europa té molts colors, però com més vermell té, més avança en el projecte de pau, de prosperitat i de justícia social que hem construït durant aquests 70 anys. Hem de fer que el 9J sigui més socialista.” I ha afegit: “Volem més Europa i volem consolidar els canvis que hem aconseguit aquesta legislatura. Volem més Europa per tenir més feminisme, més indústria verda i més transició digital.”

Xavi Paz, que ha obert l’acte, ha defensat que “necessitem més Europa per als ajuntaments” i ha posat d’exemple que a Molins de Rei, gràcies als fons europeus, s’ha rehabilitat l’edifici del Molí o el Palau de Requesens i que s’ha atorgat una subvenció per construir la nova residència de gent gran que l’actual govern de Catalunya encara no ha fet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here