El meteoròleg de TV3 i actual candidat al Parlament Europeu per Esquerra Republicana va participar ahir en un acte de campanya a Olesa de Montserrat

Aquest dijous 30 de maig la Casa de la Cultura d’Olesa de Montserrat va acollir un acte per les eleccions europees del 9 de juny protagonitzat pel candidat d’ERC Tomàs Molina, l’alcalde del municipi Jordi Parent i la regidora d’Educació i Infància i Atenció Ciutadana, Anna Valero.

A l’acte, que va congregar prop d’un centenar de persones, Tomàs Molina va explicar que el mandat europeu 2024-2029 és una legislatura “clau” en les polítiques mediambientals i de mitigació del canvi climàtic i que per aquest motiu “ser al Parlament Europeu és un repte molt gran”. Molina va remarcar que aquest és un dels motius pels quals ha volgut fer el salt a la política i que “portarà la veu de Catalunya i dels països del sud d’Europa” a Brussel·les.

El candidat va recordar que “gairebé el 60% de les lleis que fem servir cada dia troben el seu origen a la UE”, fet pel qual és un espai “molt rellevant per a les nostres vides” i en conseqüència és “imprescindible” que la ciutadania es mobilitzi a les urnes el pròxim diumenge 9 de juny.

L’expresentador de TV3 també va parlar del paper de l’audiovisual i el català i va defensar que “volem ser un país normal, amb la seva llengua, cultura i tradicions” i que, per tant, aquests elements “s’han de poder trobar en tots els formats possibles, també a les plataformes”, fent referència a la feina feta en l’anterior mandat per l’eurodiputada republicana Diana Riba en la incorporació del català i la producció audiovisual pròpia a plataformes com Netflix, Amazon Prime, Disney+ o HBO. Molina va posar èmfasi en el fet que el següent pas ha de ser incorporar les televisions públiques com la catalana o basca a la Unió Europea de Ràdiodifusió (UER).

Per la seva banda, l’alcalde republicà Jordi Parent, va exposar que “els valors d’Olesa de Montserrat com el respecte als drets humans, a la igualtat i a la llibertat són valors que compartim amb l’Europa que desitgem” i que “si volem que Europa tingui aquests valors, cal que fem sentir la nostra veu el 9 de juny”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here