Demà dissabte, 1 de juny, comença la temporada de platges a Gavà, i avui l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presentat el dispositiu que ha preparat l’Ajuntament de Gavà per aquest estiu

Un dispositiu que enguany presenta una novetat important: l’activació d’una Àrea Verda de pagament i control horari que es suma a l’ampliació de la zona taronja, que és d’ús exclusiu per a vehicles de Gavà.

La nova Àrea Verda té 1.600 places de pagament i control horari per a vehicles de fora de Gavà. S’ofereix una tarifa súper reduïda per als residents al barri marítim i una tarifa reduïda pels residents de la resta del municipi. L’Àrea Taronja, de la seva banda, té 962 places d’aparcament gratuït exclusives per a vehicles censats a Gavà, 300 places més que l’any passat.

Badia ha remarcat en relació a aquesta nova Zona Verda que “la de Gavà és una platja molt demandada i això fins ara comportava certs problemes de mobilitat. Per aquest motiu ens hem decidit a posar la zona de pagament que també té una finalitat recaptatòria, no la negaré perquè se’n fa un ús, se’n fa una despesa que assumim entre tots els gavanencs però que després implica un gaudi de tothom”.

La zona verda, de fet, està en funcionament des del passat 15 d’abril, tot i que només els caps de setmana i festius. Així seguirà fins el 24 de juny, dia a partir del qual la zona verda passarà a estar activa tots els dies de la setmana. Aquest esquema s’allargarà fins els 31 d’agost, i llavors de l’1 al 30 de setembre tornarà a estar activa només els caps de setmana i els festius.

L’horari de la zona verda és el mateix en tots aquests trams: de 9 del matí a 9 del vespre. L’alcaldessa ha defensat, en relació a aquesta zona verda, que “és normal que hi hagi un control de la mobilitat, que s’intenti abaixar la rotació de vehicles que no troben aparcament, i a més és imprescindible que hi hagi un control en les entrades i sortides del barri per qüestions de seguretat. Aquesta és una de les solucions que hem trobat, de moment està funcionant bé i creiem que seguirà funcionant molt i molt bé i que aquesta mesura ens ajudarà a tenir una platja cívica i controlada”.

Badia ha dirigit unes paraules a tots els assistents a la presentació de la temporada de platges a Gavà

Badia s’ha desplaçat aquest matí fins al monument de la vela de Gavà Mar per presentar aquest inici de la temporada de bany. Allà ha saludat a representants de tots els col·lectius implicats en aquest dispositiu, des dels membres del Punt d’Informació Turística ubicat coms empre al costat del mateix monument de la vela fins als treballadors de Presec, passant òbviament pels agents de la Policia Municipal i dels Mossos d’Esquadra.

En relació precisament a la qüestió de la seguretat val a dir que el dispositiu que s’engega demà inclou com és habitual un reforçament de la presència de la Policia Municipal, que enguany es traduirà en la incorporació de cinc agents interins. El principal objectiu és garantir la qualitat de l’espai públic, la seguretat i la convivència així com prevenir actes incívics i delictius.

La vigilància policial es realitzarà durant les 24 hores del dia i combinarà el patrullatge per les diferents zones d’interès amb patrulles en motocicleta, quads i turisme. Aquest dispositiu incidirà en el patrullatge amb agents de paisà conjuntament amb Mossos d’Esquadra.

Badia ha anunciat que “en breu podrem oferir als Mossos d’Esquadra un lloc per poder estar aquí a la platja”. D’altra banda, la base d’operacions diürna del servei específic de vigilància de la Policia Municipal serà el Centre de Serveis de Gavà Mar, que permetrà la reducció del temps de resposta a menys de cinc minuts. Però l’alcaldessa també ha assegurat que “en un termini d’un any o poc més la Policia Municipal tindrà una base pròpia aquí a dins de la platja, i això és una molt bona notícia”.

L’alcaldessa també ha fet incidència en altres serveis que ofereixen les platges de Gavà. Per exemple, ha destacat els dos punts d’accés a l’aigua per a persones amb problemes de mobilitat, equipats amb cadira amfíbia i ubicats als carrers Vandellós i Premià, o la platja de gossos, ubicada com l’any passat entre els carrers Vandellòs i Tamarit i que, amb 1.200 metres quadrats de superfície, té una capacitat per a 100 persones i 75 gossos.

Aquí teniu el primer visitant de la platja de gossos provant la seva qualitat (i pel que sembla, aprovant-la!!)

En relació a la vigilància dels banyistes, Badia ha recordat que les platges gavanenques “disposen d’una torre de vigilància, tres llocs de socors i sis cadires per tal que els socorristes puguin donar servei de seguretat als nostres usuaris”.

El dispositiu de salvament i socorrisme estarà operatiu fins el 24 de setembre i en aquest apartat Badia ha volgut posar l’accent, i ho ha destacat amb molta insistència per tal que tothom vagi amb compte, en la qüestió dels efectes que el retrocés de la platja té en la sorra: “Demano molta prudència a l’hora d’entrar a l’aigua perquè hi ha un desnivell que enganya, i ho dic des de l’experiència pròpia i coneixent casos de gent gran que ha tingut ensurts amb aquest tema. Entrem a l’aigua amb molta preocupació, si us plau”.

Les platges  de Gavà estan equipades amb dutxes; fonts; bancs; papereres i contenidors semisoterrats; passarel·les, algunes adaptades; jocs infantils i esportius, abalisament; quioscs de gelats i guinguetes de begudes i menjars amb lloguer d’hamaques i para-sols, així com una àmplia oferta gastronòmica al barri marítim.

Enguany a més s’ha habilitat una pèrgola per generar un espai d’ombra reservat per persones amb discapacitat. Es troba a l’accés del carrer Premià i és una plataforma modular de 25 metres quadrats amb fusta, estructura d’acer i sostre de vímet.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here