L’Ajuntament de Begues organitzarà dissabte a la plaça de l’Ateneu una nova edició de l’anteriorment anomenada Fira de la cervesa artesana, on també hi haurà tres estands d’establiments de restauració i diverses actuacions musicals

L’Ajuntament de Begues, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitzarà el 15 de juny la Begues Beer Fest, anteriorment anomenada Fira de la cervesa artesana. Enguany, a la plaça de l’Ateneu es trobaran els estands d’onze cerveseres i tres establiments de restauració.

La Begues Beer Fest 2024 recupera el format clàssic dels primers anys de la fira. Així, l’esdeveniment començarà a les 17 h i s’allargarà fins a la una de la matinada. A banda dels estands de cerveses de proximitat i de restauració també hi haurà un ‘Escala birres’ (campionat d’amuntegar caixes de cerveses, de 17.30 a 19.30 h) i música en directe.

En aquest sentit, a les 18.30 h actuarà Sergi Ramírez, cantant del grup de versions Veneno en la Piel. A les 22 h serà el torn de la Carla Habermayer Rock Band i, a partir de les 23.30 h, hi haurà música de DJ fins a la una de la matinada.

Les persones assistents que vulguin degustar les cerveses de proximitat presents a la Begues Beer Fest (entre elles la cervesa neolítica Encantada de Begues), hauran de passar primer per l’estand de l’Ajuntament per adquirir per un euro el got reutilitzable. El públic hi trobarà una cinquantena de varietats diferents, de productors vinguts de municipis com Sitges, Cardedeu, Sabadell, Santpedor o Sant Pere de Riudebitlles.

La tradició cervesera de Begues es remunta a l’època neolítica, ja que al jaciment prehistòric de la Cova de can Sadurní es van localitzar, l’any 1999, restes de recipients de ceràmica en un estrat d’aproximadament l’any 4.500 abans de Crist, que contenien vestigis de què s’hi havia fermentat cervesa. Aquesta data, en ple neolític, la convertia en la més antiga de tot el continent europeu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here