Com cada 10 de juny, entitats, institucions, partits polítics, família, veïns i veïnes van retre el seu homenatge al fill més il·lustre de Cervelló, amb la tradicional ofrena floral a la tomba del President Tarradellas. Prèviament, es va oficiar una missa en el seu honor.

L’acte que va comptar amb la participació del fill del president, Josep Tarradellas i Macià; el diputat de Memòria Democràtica i alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs; la subdelegada del Govern de l’Estat a Barcelona, Josefa Beltran i, en nom de l’Ajuntament de Cervelló, la 1a tinenta d’alcalde Montse Canas, entre altres autoritats presents, entitats i teixit associatiu del municipi.

Josep Tarradellas i Macià va recordar que aquesta commemoració se suma a la de l’agermanament amb la localitat francesa de Saint-Martin-le-Beau, on el seu pare va estar exiliat, que enguany celebra els 35 anys. Va destacar la manera de fer del seu pare i “la perseverança per voler unir a les persones”.

I en un moment com el que vivim “amb el bombardeig de dones, nens i civils, ara a Gaza, abans a Gernika, em pregunto què en pensaria el pare?”.

En la seva intervenció, el diputat Jesús Naharro va valorar aquest “acte de record, homenatge i agraïment a Tarradellas on la Diputació revalida el seu compromís amb la seva figura i l’Ajuntament de Cervelló”.

Per la seva banda, Joan Borràs va destacar els “creixents esforços per recuperar la memòria històrica en clau de reparació i de justícia” i ha valorat com Tarradellas va “mantenir durant tres dècades a l’exili, la convicció i la dignitat”, un fet “que ens ha d’inspirar a tots els i les representants públiques per continuar treballant pel país”.

Per a Josefa Beltran, Tarradellas “va carregar l’immens pes de les institucions a l’esquena i hem d’estar-li agraïts per mantenir viva la legitimitat republicana a l’exili, defensant la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres institucions”.

La tinenta d’alcalde, Montse Canas, va recordar “la importància del diàleg com a eina per a superar les diferències i construir junts un futur millor”, reafirmant el nostre compromís amb els valors que ell va encarnar i seguint el seu exemple de consens i respecte”.

Canas va destacar les actuacions endegades des del consistori al voltant de la figura del president, com la creació de la Ruta Tarradellas, amb visites als llocs emblemàtics de Cervelló relacionats amb la seva vida, i dels Premis Persevera per “reconèixer les persones que demostren una determinació exemplar en la defensa dels valors democràtics i en la construcció d’una societat més justa i igualitària”.

També va esmentar l’Espai Tarradellas inaugurat l’any passat a la Biblioteca, amb material dedicat a l’estudi de la seva vida i obra, com a centre de difusió del seu llegat, així com la remodelació que es farà del panteó de la família Tarradellas en el cementiri municipal per esdevenir un espai de reflexió amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here