De l’1 al 4 d’agost, l’Ateneu Santfeliuenc acollirà a les seves instal·lacions el campionat europeu de Shogi ESC/WOSC 2024, un torneig que s’organitza per primera vegada a Espanya, a Sant Feliu de Llobregat

El shogi (将棋、しょうぎ) és un joc de tauler per a dos jugadors i es considera que pertany a la mateixa família que el xiangqi i els escacs occidentals, que van evolucionar del joc persa xatranj, descendent al seu torn de l’indi xaturanga.

Degut a això, i per la semblança amb els escacs, és comú d’anomenar-lo escacs japonesos. A diferència dels escacs que es juguen habitualment a Catalunya, el tauler del shogi és de nou files per nou columnes, i els jugadors disposen de vint peces iguals a les de l’oponent, que es diferencien per la direcció que assenyalen sobre el tauler, orientades sempre vers el rival.

L’Associació Shogi Nokokoro es va posar en contacte amb la Federació d’Ateneus de Catalunya per la recerca d’un espai que complís les condicions necessàries i l’Ateneu Santfeliuenc s’hi va proposar.

Es tracta d’un campionat en el que hi participen persones vingudes d’arreu del món i consta de diversos tornejos entre els quals en destaca un en que participaran jugadors d’alt nivell vinguts del Japó.

També hi haurà un taller pensat per a la ciutadania de Sant Feliu curiosa i interessada en iniciar-se en el món del shogi. Les inscripcions es tancaran el dilluns 1 de juliol tot i que s’acceptaran inscripcions presencials dijous 1 i divendres 2 d’agost, amb previ avís mitjançant correu electrònic.

La imatge del torneig ha estat creada per la santfeliuenca Mariona Sans Nicolàs, estudiant de disseny gràfic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here