La població de Vallirana (Baix LLobregat) tindrà garantit el subministrament d’aigua a partir de l’estiu de 2025, quan està previst que s’enllesteixin les obres de connexió amb la xarxa d’Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Per davant queda un any “molt complicat”, com ha admés l’alcaldessa del municipi, Eva Martínez, durant una visita a les obres del nou dipòsit que ATLL està construint al municipi.

Actualment hi ha més de 3.000 usuaris amb restriccions -són una tercera part de la localitat baixllobregatina- per un episodi de terbolesa en un dels pous. Això provoca que, com ha estat habitual durant la sequera, encara avui hi hagi camions cisterna que portin aigua al centre del poble per abastir la població.

De fet, les obres de l’ATLL pretenen donar una “solució definitiva” a la situació que viu el poble. Actualment Vallirana s’abasteix amb recursos propis mitjançant captacions subterrànies que presenten problemes de qualitat de l’aigua, que es veuen agreujats per la situació de sequera.

Les obres inclouen la construcció d’un dipòsit de 3.000 metres cúbics, una estació de bombament i una canonada de vuit quilòmetres de longitud i 300 mil·límetres de diàmetre. Aquesta canonada connectarà el futur dipòsit de Vallirana amb el futur dipòsit de Cervelló, des d’on s’impulsarà l’aigua.

El director d’ATLL, David Vila, diu que el compromís amb l’Ajuntament és que la connexió estigui en servei l’estiu de 2025, un any abans del que estava previst gràcies a que els treballs s’han pogut adjudicar amb caràcter d’emergència i s’han pogut estalviar tràmits administratius.

Des de l’Ajuntament de Vallirana asseguren que aquest és un moment de felicitat, ja que la petició de connexió a la xarxa d’ATLL es remunta a l’any 2016, segons ha detallat l’alcaldessa, Eva Martínez. Amb tot, el consistori demana “paciència i col·laboració” a la ciutadania en l’any que queda per davant.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here