La Fundació Cipriano García de CCOO, en col·laboració  amb les organitzacions territorials del sindicat, entre elles la del Baix Llobregat, ha recollit 12.000 euros per a contribuir a la restauració de la Maternitat d’Elna, a la Catalunya Nord. El passat divendres, 14 de juny, una delegació d’una seixantena de sindicalistes i membres del grup de memòria històrica de CCOO, encapçalada per Álvaro Muñoz i Dolors Llobet (a la fotografia), van lliurar els 12.000 euros a  l’alcalde comunista i catalanista d’Elna, Nicolas Garcia. L’alcalde va acceptar la invitació de participar el proper 5 d’octubre a la Festa del Treball Digne de CCOO.

Nicolas Garcia, que el mes d’abril de 2022 va visitar Sant Feliu de Llobregat convidat per la llavors alcaldessa Lídia Muñoz, va anunciar que en les properes setmanes l’Ajuntament farà balanç dels fons recollits per poder rehabilitar l’edifici museïtzat que es va haver de tancar l’estiu passat per l’aparició d’unes esquerdes importants.

Prop de 600 infants van néixer entre el 1939 i el 1944 a la Maternitat d’Elna. Les mares eren dones que havien hagut de fugir de la Guerra Civil i l’Espanya feixista. Va ser dirigida per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz. El 2022 més de 40.000 persones van visitar la Maternitat, que és un símbol de la memòria democràtica i de la lluita contra el feixisme.

Font i fotografia: CCOO

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here