La cultura no és un luxe

La cultura no és un luxe

Les mesures anunciades pel Govern de Rajoy tindran també un impacte molt negatiu en l’àmbit cultural

La pujada de l’IVA en el sector cultural, que a partir de setembre passarà de l’IVA reduït (8%) a l’IVA general (21%), tindrà greus implicacions tant a nivell econòmic com social, donat que posa en perill la viabilitat de moltes empreses culturals i, a més, dificulta l’accès de la ciutadania a la cultura.

El Govern de l’Estat va acordar, el passat divendres 13 de juliol, incrementar del 8% al 21% l’impost del valor afegit (IVA) del preu de les entrades a sales de cinema, teatres, festivals musicals i concerts. La mesura entrarà en vigor l’1 de setembre i tot el sector s’hi està mobilitzant en contra.

Així ho expressa un manifest conjunt de diversos mitjans de comunicació musicals de tot l’Estat, que afirma que aquestes mesures “condemnen la ciutadania en general a poc menys que la indigència i un sector determinat, el de la música i la cultura popular, a la desaparició”.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt