La crisi i les retallades deixen a les residències geriàtriques en una situació límit

La crisi i les retallades deixen a les residències geriàtriques en una situació límit

Algunes d’aquestes residències sol·liciten a les famílies de les persones usuàries l’avançament de quotes per evitar el tancament de centres

L‘Associació Catalana de Familiars, Usuaris i Col·laboradors de Centres Geriàtrics té constància que unes set residències estan al límit del tancament. Els impagaments dels concerts a les residències geriàtriques per part de la Generalitat han provocat que alguns centres només tinguin com a solució, sol·licitar a les persones usuàries l’avançament de la mensualitat, amb el compromís de retornar-ho a les famílies quan el Govern efectuï el pagament. Moltes famílies han rebut aquesta petició per part dels centre on estan ingressats els seus familiars. En declaracions a l’ACN, la coordinadora de l’àrea social de l’Associació Catalana de Familiars, Usuaris i Col·laboradors de Centres Geriàtrics (ACFUC), Mariluz Montero, ha expressat que les persones usuàries pateixen també per una possible pèrdua de qualitat del servei i d’atenció del personal. Les famílies de les persones usuàries de residències i centres geriàtrics estan preocupades pel futur incert que tenen sobre la taula aquestes entitats, arran de l’impagament del concert econòmic per part de la Generalitat. Des de l’Associació Catalana de Familiars, Usuaris i Col·laboradors de Centres Geriàtrics (ACFUC) han començat a recollir dubtes i queixes d’aquestes famílies, que han rebut informació per part dels mitjans de comunicació, però també dels mateixos centres. L’ACFUC té constància que entre 7 i 8 centres estarien al límit del tancament si no millora la situació financera.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

 
Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt