El Conseller, en una trobada amb empresaris del Baix Llobregat i l’Hospitalet, indica que el Govern ha tornat a rebre aquesta setmana representants d’Adelson i confirma que el complex s’aixecaria prop de l’aeroport

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]N[/dropcap]o obstant, Francesc Xavier Mena, ha explicat que totes les opcions d’Eurovegas “estan molt obertes”, també la de “no fer-se”.

Una possibilitat plausible és “que l’inversor no acabi d’aixecar els recursos financers que necessita”, ha aventurat Mena, que ha reiterat que el Govern segueix negociant perquè el complex, si es fa, es faci a Catalunya. I, en aquest cas, ha confirmat que seria prop de l’aeroport del Prat, és a dir, al Delta del Llobregat.

Aquesta setmana l’executiu ha tornat a rebre representants d’Adelson, ha explicat el Conseller, a un mes de la data que es va fixar Sheldon Adelson, que va indicar que anunciaria la seva decisió sobre Eurovegas al juny.

Però també segueix sent possible que el magnat de Las Vegas acabi optant per instal·lar-se a Catalunya, i per això el Govern segueix negociant, ha afegit Mena, que ha indicat que aquesta mateixa setmana representants de l’inversor han tornat a trobar-se amb l’executiu. “És un projecte en el que partíem amb un cert desavantatge perquè originàriament, fa uns anys, se’ls va dir que no”, ha recordat el Conseller, tot recordant també que les converses s’han “reprès”.

Conseller Mena
El Conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena

Amb tot, els detalls del projecte català segueixen sense desvetllar-se. Eurovegas “no té, en el cas de Catalunya, una ubicació determinada ni un perfil arquitectònic”, ha assegurat Mena, tot i que sí que ha confirmat que, si s’instal·la, el complex ho farà prop de l’aeroport, és a dir a l’entorn del Delta del Llobregat.

“Sí que és veritat que ells opten per una localització propera a l’aeroport i per tant més o menys es tractaria de l’entorn que habitualment s’ha parlat en les darreres setmanes”, ha indicat Mena. Aquesta possibilitat ha suscitat un fort rebuig entre organitzacions de la pagesia i ecologistes.

Pel que fa a les condicions que estaria posant Adelson, Mena ha ressaltat que “sempre, i això no ha estat mai en qüestió, dins del nostre marc legal, laboral, mercantil, fiscal, més enllà que a vegades a algun inversors se li fan ajudes com a qualsevol inversor”.

Mentrestant, sorgeixen dins els partits que no s’oposen a Eurovegas, veus discordants com la d’Ernest Maragall en el cas del PSC, o la del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que es va posicionar, encara que molt tímidament, en contra de la possible ubicació de l’Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat, afirmant fa dues setmanes als Matins de TV3, que esperava que Eurovegas “no tingui efectes per a l’agricultura”. A més, grups municipals de CIU, han votat contra Eurovegas en alguns consistoris, com és el cas de Sant Feliu de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here