Des de demà i fins al 10 de juny Cornellà viurà una Festa Major amb concerts i activitats per a tots els públics

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Corpus 2012 ha arribat a Cornellà de Llobregat. Des del cap de setmana passat ja s’han celebrat algunes activitats prèvies, com la 18a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat i la XVII Trobada de Gegants del Corpus. Però el plat fort arriba a finals d’aquesta setmana, amb el Pregó a càrrec de la periodista Marta Romagosa demà dijous a les 21.15h com a tret de sortida de les Festes.

Tot seguit, el foc serà el protagonista, amb el Correfoc 2012 que portarà a les colles i bèsties de foc per tota la ciutat. El recorregut s’iniciarà a l’Ajuntament a les 21.30h i passarà pel C/ Mossèn Jacint Verdaguer, la Plaça Lluís Companys, el C/ Rubió i Ors i la Rambla Anselm Clavé, per finalitzar de nou davant l’Ajuntament. La primera nit de Corpus hi haurà propostes musicals per a tots els gustos amb sarsuela al Patronat Recreatiu i els concerts de les Festes Toc de Corn a la Plaça Rosa Sensat.

L’edició d’enguany del Corpus ha prioritzat el component de festa ciutadana per ser viscuda al carrer d’aquestes festes. Bona mostra d’aquest esperit es troba en les propostes emmarcades en el “Corpus en família”, que divendres 8 de juny al matí proposa una activitat de mostra de catifes de flors per als infants de la ciutat, tallers de manualitats i una marató de ball infantil. A les 17.30h començarà la Gimcana Familiar, que se celebrarà al Parc de la Infanta i per la qual no cal inscripció prèvia, i la tarda continuarà amb diferents propostes musicals com les sardanes amb la cobla “Ciutat de Cornellà”, el Festival de cant jove de Cornellà, l’actuació de l’orquestra Swing Latino i l’actuació d’havaneres i ron cremat del Carrusel de Poemes i Cançons de l’Associació La Miranda. Finalment, a les 22h se celebrarà al Parc Esportiu el Pop Corn Festival, amb l’actuació de At Any Rate, Círculo Rojo i Grupo de Expertos Sol y Nieve (Banda formada per membres de los Planetas, Lori Meyers i Lagartija Nick), i el concert de Susan’s Red Nipples i Se Atormenta una Vecina a la Plaça Rosa Sensat.

Pastora
Actuació de Pastora | Font: web oficial Pastora

Dissabte 9 de juny Cornellà es llevarà amb la Despertada de Festa Major a càrrec de les colles de Trabucaires de Cornellà, Fadrins de Sant Boi, Trabucaires de Sant Llorenç de Sant Feliu i Trabucaires de L’Hospitalet al Passeig dels Ferrocarrils Catalans. La festa continuarà amb activitats per al públic familiar com la Festa de l’Escuma a la Plaça Tàrrega a les 12h o la Bicicletada pels carrers de Cornellà, entre d’altres activitats. A partir de les 18.30h el Populari 2012 recorrerà, sortint des de la Plaça de l’Esglèsia, els carrers de la ciutat, amb el cercavila i l’exhibició de cultura popular i tradicional a càrrec de les diferents associacions i grups culturals del municipi. El plat fort del dia arribarà a les 22h amb el concert de Pastora a la Plaça de Catalunya, les actuacions de Dirty Rockets i Color Humano a la Plaça Rosa Sensat i la Nit Sounday, amb actuacions de diferents DJs, al Parc Esportiu.

El darrer dia de la Festa Major, els veins i veïnes de Cornellà podran gaudir de sardanes, de contacontes, de l’espectacle de circ “Elegantia” de la companyia Baula i de l’exhibició castellera amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sants i els Castellers de Cornellà, entre d’altres activitats. A la tarda se succeiran les actuacions de l’Esbart Dansaire de Cornellà i dels grups folklòrics A.C. Extremeña San Isidro Labrador de Cornellà i la Banda de gaitas Senior  i el Grupo de Danza de la A.C.G. Rosalía de Castro. Al vespre, a les 19h, les actuacions de Raimundo Amador  i Muyayo Rif a la Plaça Catalunya marcaran el final del Corpus 2012 a Cornellà, que s’acomiadarà amb el Castell de Focs d’Artifici des del Mirador de la Torre de la Miranda a les 23.00h.

Es pot consultar el programa complet de les Festes del Corpus 2012 a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here