Les platjes de Castelldefels, el Prat del Llobregat, i Gavà Mar tindran bandera blava

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a bandera blava és un distintiu que atorga anualment la fundació europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Aquesta onejarà a 87 platges catalanes aquest estiu, una més que l’any passat. 22 són a la demarcació de Barcelona.

Catalunya es converteix així en la tercera comunitat en número de banderes blaves per darrera Galícia amb 126 i el País Valencià 108. En nombre de quilòmetres, el total de les platges amb bandera sumen 74,9 quilòmetres. En aquest apartat guanya Andalusia amb 116,3 quilòmetres.

Pel que fa a les 22 platges de Barcelona, aquestes són: la de Malgrat a Malgrat de Mar, la de la Pineda a Pineda de Mar, les de Garbí i Gran de Calella a Calella, la de Canet a Canet de Mar, la dels Tres Micos a Caldes d’Estrac, les d’Ocata i el Masnou a El Masnou, la de Badalona, les de la Nova Mar Bella, la Mar Bella, el Bogatell, la Nova Icària, La Barceloneta i Sant Sebastià a Barcelona, la de Castelldefels, la del Prat al Prat del Llobregat, la de Gavà Mar a Gavà, la de Ribes-Roges, d’Adarró, Sant Gervasi a Vilanova i la Geltrú i la Llarga de Cubelles.

Per la seva banda, els ports catalans han rebut 24 banderes blaves, dues més que l’any passat. Barcelona guanya una distinció, passant de 7 a 8.  Aquests són: el Club Nàutic el Balís-Sant Andreu de Llavaneres; Consorci Port Mataró; Marina Port Vell-Barcelona; Port Olímpic de Barcelona; Port Ginesta-Castelldefels; Club Nàutic Garraf-Sitges; Port Esportiu Aiguadolç- Sitges i Club Nàutic Vilanova i la Geltrú.

Pel que fa a distincions temàtiques, Castelldefels l’obté pel centre Cal Ganxo, i el Prat per la Porta del Delta.

La Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego,  ha volgut destacar la importància de la distinció bandera blava perquè “tres quartes parts dels turistes que visiten anualment Espanya cerquen el sol i la platja”, i ha vogut agraïr els ajuntaments que, malgrat la crisi, han mantingut les seves candidatures. Borrego no ha concretat la xifra de persones estrangeres que enguany visitaran l’estat espanyol però si que ha anunciat que “incrementarem en un 10 per cent la despesa mitjana del turista”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here