La companyia de Sheldon Adelson ratifica que farà pública la decisió l’1 de setembre, un cop finalitzada la seva última visita a les 2 zones candidates. Esperanza Aguirre i el cuiner Ferran Adrià, protagonistes de la jornada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l director executiu de Las Vegas Sands, Michael Leven, va admetre ahir dimarts després de visitar Madrid, que la decisió sobre la ubicació final d’Eurovegas serà “intuïtiva”, tot i que tindrà molt en compte també els terrenys. Especialment les seves comunicacions, accessos, l’entorn i les qüestions topogràfiques. Leven, que no va voler avançar cap mena de decisió i va reiterar que el veredicte es coneixerà l’1 de setembre, va apuntar que la seva companyia veu Barcelona com un punt clau per al turisme, mentre que veu Madrid com una base per als negocis.

Leven
El director executiu de Las Vegas Sands, Michael Leven, ahir dimarts a Madrid. Foto:ACN

Després de dos dies en què els membres del consell d’administració de Las Vegas Sands han recopilat tota mena de dades a Barcelona i Madrid i han visitat els terrenys on es pot ubicar el macrocomplex, Leven va apuntar que serà el magnat Sheldon Adelson qui adoptarà una decisió que en tot cas estarà basada en el seu criteri personal i la seva intuïció que no pas en altres factors. Això sí, també va remarcar que els terrenys -que no el seu preu- poden ser clau i que l’empresa es fixarà molt especialment en les comunicacions, els accessos i el seu entorn.

Segons Leven, la companyia valora positivament de Barcelona la seva capacitat turística, mentre que de Madrid el fet que sigui un centre de negocis de primer ordre. De fet, aquest dimarts Esperanza Aguirre va organitzar un dinar amb tota la direcció de Las Vegas Sands i els presidents d’una desena de companyies de l’IBEX, entre els què hi havia cinc dels responsables de les majors constructores espanyoles.

Del que ja no hi ha dubte, segons Leven, és sobre la possible ubicació d’Eurovegas a Espanya: “Si Eurovegas s’ha d’instal·lar a algun punt d’Europa, serà a l’Estat Espanyol”, va declarar Leven.

El director executiu de Las Vegas Sands també va apuntar que de moment no considera que la situació econòmica de l’Estat sigui un impediment per a posar en marxa el projecte. Això sí, les dimensions del complex dependran de la capacitat de finançament que obtinguin. En aquests moments, va dir, Las Vegas Sands opera amb una quarantena de bancs de tot el món.

Leven també va haver de respondre una pregunta sobre per quina de les dues ciutats apostaria si Barcelona fos una casella vermella i Madrid una de negra. El director executiu de Las Vegas Sands va explicar que ell no aposta des que era jove, quan va perdre tota la paga mensual en una timba de poker.

Ferran Adrià es mostra favorable a la instal·lació d’Eurovegas a Catalunya, i Las Vegas Sands vol que treballi dins el projecte

Ferran Adrià
El cuiner Ferran Adrià. Foto:ACN

Respecte a l’oferta de Ferran Adrià de crear un restaurant per a Eurovegas si aquest s’intal·la a Barcelona, Leven ha avançat que sigui quina sigui la decisió sobre si Eurovegas s’ubica a Barcelona o Madrid li “aniran al darrere” perquè treballi en el projecte.

Després del sopar que Adrià els va oferir aquest dilluns a Barcelona, el director executiu de Las Vegas Sands va ser clar. “Sóc incapaç de cordar-me els pantalons avui, després del sopar d’ahir a Barcelona. Ell va fer una feina fabulosa, juntament amb altres xefs. Ho acabo d’explicar a algú a l’ascensor que, no ho entenc però cada cop que vinc a Espanya, tothom sembla prim i mengem a les 10 de la nit i mengem a les tres de la tarda, i cada cop que marxo d’Espanya, me’n vaig amb 5 quilos de més”.

Segons Leven, “el sopar d’ahir a Barcelona va ser realment espectacular” i Ferran Adrià “va tenir la idea de crear un restaurant per nosaltres a Barcelona”. “Els vaig dir que no havia pres cap decisió encara no però us puc dir que si ho fem a Madrid  li anirem al darrera perquè també ens faci un restaurant a Madrid,  i m’atreveixo a dir que també ho faria”, va sentenciar.

Ferran Adrià, ha apostat avui perquè el projecte Eurovegas s’instal·li a Catalunya, i ha anunciat que en farà d’assessor de restauració “de manera altruista” al costat de molts altres cuiners si el projecte s’acaba materialitzant a Barcelona.

“No és que no vulgui que vagi a Madrid -ha dit en declaracions a RAC 1- és que sóc català i el més lògic és que el vulgui aquí”.

Adrià ha advertit, però, que el projecte ha de ser “de qualitat i únic al món”, i ha afegit que, en cas contrari, no en prendrà part. També ha explicat que tenim “una imatge equivocada” de l’Eurovegas, i ha explicat que el 25% de la facturació de Las Vegas és per restauració.

La visita a Madrid i la voluntat d’Aguirre de que Eurovegas “es quedi a Espanya”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va rebre ahir els representants de Las Vegas Sands després que aquests van haver visitat els tres terrenys que podrien acollir Eurovegas a la capital espanyola.

Aguirre els va destacar alguns dels “avantatges” que té Madrid per acollir el complex, com per exemple el PIB de Madrid, “el més gran de totes les regions espanyoles”, les connexions de Barajas “amb 263 ciutats del Món” i les escoles “bilingües” que fan que els madrilenys “estiguin preparats per acollir els turistes”. Aguirre va presidir un dinar dels representants d’Eurovegas amb empresaris, entre els que hi havia els presidents de “cinc de les principals constructores del Món”.

Contràriament al que va passar amb l’episodi de l’OPA de Gas Natural sobre Endesa, on va lamentar que la seu es pogués traslladar a Catalunya, “fora del territori nacional”. Aguirre va manifestar en aquesta ocasió el seu desig que “si no va a Madrid que vagi a Barcelona, però que es quedi a Espanya, i no passi com va passar amb Eurodisney que per la manca d’acord entre Castelló i Tarragona va acabar a París”. En aquest sentit va assegurar que vagi on vagi “el projecte a Espanya tindrà molts avantatges”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here