El grup parlamentari d’ICV-EUiA va visitar el Baix Llobregat divendres, visita en la que van reafirmar la seva oposició a Eurovegas. L’escola d’estiu de la formació s’està celebrant al Prat, i finalizarà avui al migdia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a portaveu d’ICV, Laia Ortiz, va demanar al Govern que interposi un recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra la llei d’estabilitat pressupostària, ja que, com ha dictaminat el Consell de Garanties Estatutàries, vulnera l’autonomia financera catalana. Els ecosocialistes van recordar que CiU “va votar i treballar amb el PP aquesta llei” i per això van exigir que “rectifiqui la política de mà estesa a Madrid”. “Si no fa un recurs al TC significarà que el pacte fiscal d’Artur Mas és una presa de pèl”,  va afegir Ortiz. Des d’ICV també es va rebutjar  la possible quarta onada de retallades i es va demanar al president Mas que “no pensi al costat del PP” i que “planti cara a Madrid i a Europa”.

Laia Ortiz va fer aquestes declaracions a l’Escola d’Estiu d’ICV que enguany s’ha configurat sota el lema ”Esquerra, ecologia i llibertat’. Durant aquest cap de setmana al Prat de Llobregat, els ecosocialistes han debatut i elaborat propostes de cara a la propera Assemblea Nacional del partit, on principalment incidiran en què ha de canviar ICV i en com fer de la política un instrument útil per la ciutadania. Però a més, avui hi haurà intervencions de convidats de partits d’esquerra d’Europa “que estan construint alternatives a les retallades”, va explicar Ortiz.

Avui, Joan Herrera, líder dels ecosocialistes, ha retret el “sobiranisme de pa sucat amb oli” de CiU per haver-se deixat “colar” una llei d’estabilitat pressupostària que permet la intervenció de l’administració central als comptes de la Generalitat i, així, incidir més en la política d’austeritat des de les autonomies. Herrera a retret a la federació nacionalista que sigui sobiranista davant de l’Estat però no davant dels mercats o que no pugui ser el Parlament qui decideix si s’instaura l’Eurovegas a Catalunya en comptes “d’un mafiós, el senyor Adelson”.

La visita al Baix Llobregat va reafirmar el refús de la coalió a Eurovegas

El grup parlamentari d’ICV-EUiA comprova que la Generalitat i el govern de l’Estat continuen castigant al Baix Llobregat. Per a ICV-EUiA, els governs de CiU i PP condemnen de nou al Baix Llobregat a ser una comarca amb menys possibilitats que la resta, quan històricament sempre ha estat un dels principals motors de Catalunya. Per als ecosocialistes, l’exemple clar d’aquesta situació és Eurovegas. La visita de treball es va iniciar divendres a 1ª hora, a  dues de les alcaldies que la coalició té al Baix Llobregat, El Prat i Sant Feliu. Mentre al Prat, l’alcalde Lluís Tejedor rebia al diputat d’ICV-EUiA Salvador Milà i es realitzava una trobada amb la Comunitat d’Usuaris d’Aigua del Delta del Llobregat; a la capital del Baix Llobregat el grup municipal encapçalat per l’alcalde ecosocialista, Jordi San José, rebia als diputats Dolors Camats i Jaume Bosch.

Després de la trobada a l’Ajuntament de Sant Feliu, els diputats d’ICV-EUiA van mantenir una reunió amb el Centre d’Estudis Comarcal del Baix Llobregat (CECBLL). Aquesta reunió va tractar principalment de la possible instal·lació d’Eurovegas a la comarca. Interpel·lat sobre el futur incert del projecte, Jaume Bosch -diputat d’ICV-EUiA responsable del Baix Llobregat-, ha recordat que al setembre no s’acaba res.

“En cas que Adelson es decidís per Catalunya, començarà un període en que CiU ja no es podrà excusar en el desconeixement del projecte, Adelson haurà d’aconseguir 4000 MEUR de la banca, i mentrestant, des dels sectors que estem en contra d’Eurovegas sol·licitarem la col.laboració de persones especialistes en urbanisme, medi ambient, dret, etc. i “els hi farem la vida impossible a Adelson i al Govern, perquè sigui un calvari cada passa endavant que facin en aquest tema”, ha sentenciat de manera vehement Jaume Bosch.

Finalment, el president d’ICV del Baix Llobregat, Arnau Funes, va recordar des de Sant Boi, que CiU està demanant sacrificis per superar la crisi, però en el fons els sacrificis només els exigeix a la gent treballadora, “gent com la del Baix LLobregat”. Respecte a Eurovegas, Funes va fer una crida “als alcaldes i alcaldesses de la comarca per liderar una ofensiva per exigir a la Generalitat més informació sobre el projecte”.

El dia 20 de juliol el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha organitzat unes jornades monogràfiques al Parlament, per aprofundir sobre Eurovegas i les seves implicacions. El sindicat Unió de Pagesos va confirmar en la trobada que també van mantenir amb ells divendres, que hi assistirà.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here