Els Mapes del Patrimoni Cultural són una iniciativa de la Diputació de Barcelona i al Baix Llobregat ja hi ha 9 municipis que en disposen

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]Aquesta tarda, al Centre d’Interpretació de l’Oli de Collbató, es presenta el Mapa de Patrimoni Cultural del municipi, elaborat per la historiadora Assumpta Muset amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El mapa inventaria 311 elements, el 75% dels quals són patrimoni immoble, amb 236 ítems, que inclouen una llarga llista d’edificis (119), elements i conjunts arquitectònics (70), jaciments arqueològics (10) i obres civils (33).

Altres categories incloses en el Mapa de Patrimoni Cultural són el patrimoni moble, amb 23 béns (el 8% del total), repartits entre elements urbans (9), objectes (4) i col·leccions (10); el patrimoni documental (8 elements i el 3% del total), format per fons d’imatges (1), fons documentals (6) i fons bibliogràfics (1); el patrimoni immaterial (12 i 4%), integrat per manifestacions festives (3), tècniques artesanals (2) i tradició oral (7).

L’última categoria que inventaria el Mapa és el patrimoni del medi natural, que tanca la llista amb una important xifra de 32 ítems (10% del total), 27 dels quals han estat catalogats com a zones d’interès i els 5 restants com a espècimens botànics singulars.

La realització d’un Mapa del Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi concret i la seva valoració. Això permet que els Ajuntaments tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

Actualment hi ha 103 municipis catalans que disposen d’un Mapa del Patrimoni Cultural, 9 d’ells al Baix Llobregat. A més de Collbató, També disposen del seu Mapa del Patrimoni Cultural Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, La Palma de Cervelló, Esparreguera, Corbera de Llobregat, Begues i Abrera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here