La fira de liquidació de productes dels comerços d’Esplugues es celebrarà al barri de la Plana durant tot el matí, mentre que la trobada gegantera es celebrarà a les 11h als Jardins del Casal de Cultura Robert Brillas

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]emà diumenge 7 d’octubre, la rambla del Carme, al barri de la Plana, serà escenari de la tercera edició de Foraestocs.

Aquesta mostra organitzada per la UBCE, amb l’ajuda de l’Ajuntament, té l’objectiu d’oferir als comerciants d’Esplugues l’oportunitat de liquidar, a preus rebaixats, els excedents de la passada temporada.

Després de l’èxit aconseguit per aquesta iniciativa als barris Centre i Can Vidalet, Foraestocs visita ara la Plana, on s’instal·laran les carpes comercials entre les 10 i les 15 hores.

L’edició número 28 de la trobada de gegants d’Esplugues, celebra enguany el 25 aniversari de la geganta Caterina

Més d’una dotzena de colles de geganters s’aplegaran a Esplugues demà per a una festa doble: no només celebren la 28a Trobada de Gegants d’Esplugues, sinó que estan d’aniversari. La geganta Caterina fa 25 anys. La riallera Caterina va néixer per complementar la Marta i el Mateu, la parella de gegants de la colla amfitriona, els Geganters d’Esplugues. Ja que aquestes dues figures eren massa grans i pesades, les dones de la colla van crear una nova geganta més lleugera, per poder treure-la a ballar. Ella és la minyona de la Marta i, amb la seva brusa de rodonetes i amb el pandero, la tradició diu que ha de sortir a passejar sempre portada per dones.

La cita amb totes les colles és a les 11 del matí amb la plantada de gegants als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas. A migdia, la cercavila enfilarà fins a la plaça Catalunya, on interpretaran el ball conjunt al voltant de la font. La colla espluguina té tres danses tradicionals: el Ball de Nans, el Ball de Gegants i el Ball del Quim, però la seva cap de colla, Paqui Mercado, no descarta que pugui haver-hi alguna sorpresa d’aniversari en aquest tema…

El recorregut del cercavila serà el mateix que en d’altres edicions: baixarà pel carrer Mossèn Jacint Verdaguer i continuarà per Santiago Rusiñol, Sant Francesc Xavier, Dr. Manuel Riera, Josep Miquel Quintana, Mestre Joan Corrales, Narcís Monturiol i finalment arribarà a la plaça Catalunya

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here