Aquest dia dedicat a la protecció i el coneixement de les aus, es va celebrar amb diverses activitats arreu de diferents espais naturals de la comarca, des de les muntanyes de Collserola o Sant Ramon, fins al delta del Llobregat

Delta del Llobregat

El Consorci d’Espais Naturals del delta del Llobregat, va celebrar el Dia Mundial dels Ocells al delta del Llobregat, realitzant diverses activitats durant tot el cap de setmana, per donar a conèixer les amenaces amb les que es troben les aus i gaudir dels ocells del delta.

Dissabte, durant tot el matí, es van celebrar diferents activitats  com l’observació de l’anellament científic d’ocells i visites guiades; a les Basses de Can Dimoni, a l’espai natural de l’estany de la Murtra.

Ahir, les activitats es van desenvolupar als Espais Naturals del Riu i a l’Espai Natural del Remolar-Filipines.

Com a gran acte de cloenda es va efectuar l’alliberament d’ocells recuperats als Centres de Recuperació de Fauna Salvatge de la Generalitat i l’entrega de premis del concurs d’identificació.

Muntanya de Sant Ramon

Durant tot el matí d’ahir van tenir lloc diverses activitats prop de l’ermita de Sant Ramon, per donar a conèixer les aus rapinyaires.

Les persones assistents van poder participar de diverses activitats relacionades amb els món dels ocells, com tallers i jocs familiars, i de les explicacions de persones expertes en el món de la falconeria.També es van realitzar una mostra d’aus rapinyaires i una exhibició de vol.

La jornada va posar el punt final a la campanya d’observació d’aus migratòries que s’ha realitzat durant els últims dos mesos, a la muntanya de Sant Ramon.

Collserola

Un any més els paisatges de Collserola van participar en la celebració del Dia Mundial dels Ocells. Una oportunitat per a compartir un matí aprenent i gaudint amb tot un seguit d’activitats que van tenir com a protagonista el món de les aus.

Els joves naturalistes en van ser els principals protagonistes, i van poder gaudir de passejades ornitològiques, la Gimcana dels Ocells, tallers de dibuix i plàstics, racons de contes i llibres i informació ornitològica.

La jornada va finalitzar amb l’alliberament d’ocells procedents del Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here