A la localitat baixllobregatina de Sant Vicenç, de la que Junqueras n’és alcalde, hi ha un govern format per ERC, ICV i CiU

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president d’ERC, Oriol Junqueras, va reiterar la seva voluntat de “construïr, sumar i treballar” conjuntament amb d’altres partits per aconseguir la independència de Catalunya i va posar com a exemple de possible cooperació, la població de Sant Vicenç dels Horts, d’on ell és alcalde i on governa amb ICV i CiU.

“Tenim clar que el nostre rival és l’estat espanyol i no un altre partit independentista”, va afirmar el líder republicà en declaracions aquest diumenge a L’entrevista de Catalunya Informació.

El líder d’ERC s’expressava així, interpel·lat sobre el recent fracàs de l’intent de construïr una gran coalició sobiranista. ERC, SI, DC i Rcat no van arribar a un acord per concórrer junts als comicis, adduint el poc temps que van tenir per negociar i obrir el procés per la formació d’una gran coalició electoral independentista.

Però Junqueras, també va oferir previament a CIU i ICV presentar-se en una llista conjunta a les pròximes eleccions, amb l’objectiu de convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya el més ràpidament possible.

“Estem disposats a buscar un govern de transició nacional que convoqui un referèndum”, deia aleshores.

“Desitgem de CIU i d’ICV que ens ajudin a proclamar la independència, que ens ajudem els uns als altres a proclamar la independència”, indicava el líder dels republicans, que va reconèixer, no obstant això, que fins a ara els seus esforços han estat sempre infructuosos, ja que ecosocialistes i nacionalistes no han estat mai per la labor. De fet, va recordar que ja va fer una proposta de candidatura unitària amb ambdues formacions en les passades eleccions europees.

La posició d’ICV

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ja va assegurar a finals de setembre, que el seu partit no formaria part de cap coalició electoral que també inclogués a CiU. Per a Herrera aquest escenari és “impossible”, ja que els ecosocialistes treballen per construir una alternativa a les retallades del Govern, que han provocat una “gran fractura social”.

“És impensable anar del bracet d’aquells que formen part d’aquest Govern insensible”, va afirmar.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here