Des d’avui fins al diumenge 14 d’octubre, Sant Feliu acull una nova edició d’una de les cites festives més emblemàtiques de la ciutat. Enguany, el cartell de la Festa de Tardor ret homenatge a l’escriptora santfeliuenca i quasi centenària, Joana Raspall

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l programa d’activitats inclou actes a cadascun dels barris amb propostes per a tots els públics per tal que la festa es pugui viure amb intensitat a tota la ciutat. La festa d’enguany commemora també altres aniversaris com els 45 anys de l’Agrupació Cultural Folklòrica, els 30 dels Diables La Garsa i els 15 anys del Banyetes, amb activitats especials els dies 5 i 6 d’octubre.

A més, enguany el cartell de la Festa de Tardor ret homenatge a l’escriptora santfeliuenca Joana Raspall, amb motiu de la declaració de l’any 2013 com l’Any Joana Raspall, any en el que la poetessa farà els 100 anys.

Avui, a les 19.30 h, s’inicia oficialment la celebració amb el lliurament del Mocador d’Honor des del balcó de l’Ajuntament a Josep Romagosa Rebulà per la seva contribució en la consolidació de la Festa de Tardor com un espai de participació ciutadana. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

Demà, tindrà lloc la tradicional bicicletada, amb sortida i arribada a la plaça Alfons Comín, a les 10.30 h, pels infants de fins a 11 anys i, a les 11 h, pels més grans de 12 anys. Els geganters de Sant Feliu i els de l’ACF, acompanyats d’una dotzena de colles convidades, protagonitzaran la cercavila de gegants que omplirà els carrers a partir de les 11.30 h. Més tard, a les 12.30 h, la Diada castellera, encapçalada per la colla de Sant Feliu, se celebrarà a la pl. Vila. A la tarda, tindrà lloc un dels actes de foc que més atrau a la mainada, elcorrefoc infantil, que s’iniciarà a les 18 h a la pl. Estació. La música i el ball caracteritzaran la IX Mostra Internacional de Folklore Tradicional, que es podrà veure a la pl. Lluís Companys, a partir de les 19.30 h. A la nit, l’oferta d’activitats és més que variada: humor, rumba, l’actuació en el marc del cicle Contrabaix de la Barcelona Big Latin Band, el concert jove a la pl. Lluís Companys i disco mòbil, a diversos espais.

Dissabte 13, durant tot el dia, el passeig del Comte de Vilardaga del Mas Lluí recordarà l’Edat Mitjana amb motiu del Mercat medieval. A les 11.30 h s’iniciarà la dels gegants de la ciutat, la colla de Tabalers infantils els Tronats i els grallers, i també la cercavila de bastoners i a les 12 h el bany d’escumaatraurà els més petits fins a la pista de lleure de la riera de la Salut. A partir de les 19 h s’iniciarà la tabalada i la cercavila dels grups de percussió, com a acte previ a l’inici del correfoc a la pl. Vila. El concert de la Festa de Tardor d’enguany, a càrrec dels grups Gasca, La Bien Querida i Sidonie, serà a les 23 h a la pl. Lluís Companys.

El diumenge 14, a partir de les 9 h del matí, els trabucaires faran sortir tothom del llit a força de soroll. A les 12 h, es podrà seguir la cercavila de les colles i a les 17.30 h tindrà lloc la cercavila del Mil·lenari, esdeveniment que permetrà conèixer la història de Sant Feliu. A les 19.30 h, tindrà lloc l’actuació del grup Sírex a la Sala Ibèria. Més tard, a les 20 h, la plaça de la Salut acull una nova edició de la Nit de foc amb els Diables de la Salut. A les 21.30 h el concert de fi de festa, a càrrec del grup Orquestra Motherfucker, posarà punt i final a la celebració a l’espai exterior de La Nau, Cultura i Tradicions.

A més, durant tots els dies de festa estarà oberta la fira d’atraccions al carrer Mataró.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here