Malgrat el ressò comunicatiu, l’anunci definitiu del tancament va agafar per sorpresa als 64 treballadors que defensaven la viabilitat de la factoria ubicada al Baix Llobregat, que es van trobar amb una decisió presa sense negociació prèvia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]astas Gallo va anunciar definitivament ahir, que tancarà progressivament la planta d’Esparreguera per garantir la competitivitat de la companyia. La decisió afecta 64 treballadors i l’objectiu de l’empresa és ara traslladar la producció a les plantes de Granollers i El Carpio (Còrdova).

L’anunci va agafar per sorpresa al comitè d’empresa, que des de feia mesos esperava la comunicació d’un ajust de la plantilla però en cap cas el tancament total de la seva fàbrica que, defensa, continua sent viable.  A l’espera de conèixer més detalls sobre el procés, els sindicats defensen que l’empresa no ha tingut mai pèrdues econòmiques i reclamen que en qualsevol cas la direcció faci un ajust global de la plantilla.

El Grup Gallo assegurava ahir que el tancament progressiu de la planta d’Esparreguera es fa per “garantir la competitivitat” de la companyia en el futur. Tot i que tampoc s’aclareixen terminis, Gallo va emetre un comunicat on explica que preveu centralitzar la producció a les fàbriques de Granollers i El Carpio, a Còrdova. En aquestes dues plantes està garantida “la continuïtat de les inversions”.

Segons va explicar a l’ACN Judith Canals, presidenta del comitè d’empresa de Pastas Gallo, l’anunci el van rebre el divendres passat sense concretar quin seria el calendari ni com es duria a terme aquest procés. Canals va assegurar que l’empresa és viable i que mai ha registrat pèrdues, a l’hora que va lamentar que amb la nova reforma laboral es doni llibertat a les empreses per acomiadar treballadors al·legant només tres trimestres amb beneficis inferiors als previstos.

La presidenta del comitè va reconèixer que l’activitat a la planta s’ha reduït darrerament, però va acusar a la direcció de ser-ne, en bona part, responsable.

Segons la representat dels treballadors, la producció que es feia a Esparreguera s’ha anat traslladant a altres plantes. És per això que el comitè d’empresa s’oposa al tancament de la planta i reclama a la direcció que apliqui un reajustament de la plantilla global pel conjunt del grup.

La mesura anunciada per la companyia afecta 64 treballadors, però segons el comitè d’empresa els afectats seran un total de 70, si es tenen en compte els indirectes. Segons dades facilitades per la companyia, la planta d’Esparreguera suposa actualment un 8% de la producció total del Grup Gallo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here