Aquest mes ha estrenat una Unitat de Tractament d’Al·lèrgia Medicamentosa que tractarà pacients amb al·lèrgia a fàrmacs

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]es de l’1 d’octubre l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi disposa d’una Unitat de Tractament d’Al·lèrgia Medicamentosa (UTAM), que permetrà tractar a pacients amb al·lèrgia a fàrmacs.

Aquesta patologia, que es produeix en el 15% de les reaccions adverses a medicaments, afecta fins a un 7% de la població i ha augmentat considerablement en els últims anys en el cas de les reaccions al·lèrgiques a quimioteràpics.

A partir d’ara, des de la Unitat de Tractament d’Al·lèrgia Medicamentosa es posaran en marxa processos de dessensibilització a fàrmacs. És a dir, mitjançant l’administració de dosis petites d’un fàrmac poc a poc, es pot aconseguir en hores o dies que el pacient els toleri i no mostri reaccions al·lèrgiques al medicament en la dosi necessària perquè el seu tractament sigui efectiu.

Tot el procés es farà a les instal·lacions de l’Hospital Moisès Broggi, ubicat a Sant Joan Despí, i converteix l’hospital en referent per al tractament de les al·lèrgies medicamentoses a Catalunya.

Se’n veuran beneficiats principalment pacients que han demostrat hipersensibilitat medicamentosa a fàrmacs imprescindibles per al tractament de les seves malalties: coronàries, diabetis, VIH, artritis reumatoidea, colitis ulceroses, neuropaties degeneratives, i especialment els pacients amb tractaments quimioteràpics (com poden ser els que tenen càncer).

La nova Unitat i el Servei d’Al·lèrgia del Consorci Sanitari Integral seran liderats per la professora Mariana Castells, actual directora del Servei de Dessensibilització de Fàrmacs del Brigham and Women’s Hospital de Boston i experta reconeguda internacionalment en el camp del tractament d’al·lèrgia medicamentosa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here