El passat 12 d’octubre, ERC de Sant Feliu de Llobregat va organitzar la 20ª edició de la “Botifarrada a la Hispanitat”, a la que va assistir Oriol Junqueras

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l rerafons d’aquestes botifarrades que s’han celebrat arreu de Catalunya i del Baix Llobregat, és el de denuncia envers la data del 12 d’Octubre. El 12 d’Octubre es commemora a l’estat espanyol, l’aniversari del descobriment d’Amèrica, una data que el franquisme ja celebrava amb el nom del “Dia de la Raza”.

Segons les JERC, “les joventuts independentistes no tenim res a celebrar en una festa que recorda un dels genocidis més grans de la història”. A més, la botifarrada també “vol denunciar la permissivitat cap a certs grupuscles feixistes i nostàlgics que any rera any celebren el 12 d’Octubre a Barcelona”.

La botifarrada de Sant Feliu, a la que van assistir un centenar de persones, entre elles el President d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts Oriol Junqueras; va coincidir amb la celebració de la Festa Major de la capital del Baix Llobregat. Aquest any, la previsió de pluja va fer traslladar la botifarrada del carrer Vidal i Ribas a la Piscina de l’Escorxador.

Prèviament, Junqueras havia assistit a Sant Boi de Llobregat, on ERC de Sant Boi també havia organitzat una botifarrada. A Sant Joan Despí, en canvi, els actes reivindicatius del dia de la hispanitat de les JERC, es van centrar en una acció contra els símbols feixistes.

 

Foto titular: Facebook d’ERC-Sant Feliu de Llobregat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here