Serà el dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre a Sant Feliu de Llobregat i s’han programat tallers per a infants, formatius, exposicions, etc.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ha organitzat, un any més, la Fira del Món Geganter. Enguany, que serà la 6a edició, el Baix Llobregat serà qui acollirà aquesta fira itinerant, que s’ha consolidat entre les festes més importants del món geganter.

Així, durant el cap de setmana Sant Feliu de Llobregat s’omplirà de cercaviles de gegants, xerrades sobre el món dels gegants, tallers infantils i una variada exposició de gegants d’arreu de Catalunya.

Des de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya destaquen que, a més de fomentar la cultura popular i tradicional, aquesta fira també vol impular el negoci vinculat al món geganter.

“Partint de la base de les figures i els seus instruments, passant pels seus creadors, com els constructors, els luthiers o modistes, són molts els negocis que estan relacionats amb el món dels gegants, com ara l’oci, el turisme, el transport, i molts altres camps que sens dubte, es beneficien del negoci que els hi arriba cada any a través del món dels gegants”, afima David Roy, president de l’Agrupació.

Les activitats començaran dissabte a les 10.30 hores amb una recepció a l’Ajuntament i el cercavila inaugural, que finalitzarà a la Plaça Lluís Companys, on des de les 11h del matí es podran veure exposats a la fira gegants de diferents colles d’arreu del país. Durant tot el dia se succeiran diferents activitats com xerrades, mostra de músics, espectacles i balls de gegants.

Entre les activitats més destacades del diumenge, destaquen la presentació de noves figures del 2011 i 2012 i la passejada de gegants i capgrossos. La Fira del Món Geganter es clourà el diumenge a les 13.45 hores amb el ball dels gegants de Sant Feliu de Llobregat i la imatgeria de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Es pot consultar el programa complet d’activitats de la Fira del Món Geganter a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here