El telèfon d’emergències 112 ha atès fins a 340 trucades relacionades amb l’episodi de pluja i la mala mar, la majoria per incidències en el trànsit i per petites inundacions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l temporal de pluja ha deixat registres espectaculars en tres dies de gairebé 200 litres en punts del Pirineu i de les Terres de l’Ebre però ha passat més desapercebut a la resta del territori, amb registres més modestos que s’han mogut entre els 10 i els 50 litres. El telèfon d’emergències 112 ha atès fins a 340 trucades relacionades amb l’episodi de pluja i mala mar.

La majoria de trucades han estat per incidències en el trànsit i també per petites inundacions en baixos, terrats i soterranis. La passada matinada de diumenge es van registrar gairebé tantes trucades com els dos dies anteriors. La majoria de trucades han tingut lloc des del Baix Llobregat, sobretot per incidències viàries durant la matinada de dissabte.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut 48 avisos relacionats amb l’episodi de pluges i vent. La majoria també han estat per inundacions de baixos i garatges, caiguda d’arbres i pedres a la via pública i algun petit despreniment de façana.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en fase d’alerta el pla Inuncat ja que les precipitacions encara continuaran afectant de forma dispersa Catalunya, sobretot al litoral i prelitoral.

Al llarg d’avui els xàfecs encara podran ser puntualment fortes a punts del litoral, prelitoral i quadrant nord-est del país. La situació marítima es mantindrà alterada amb onades que superaran els 4 metres, especialment a la Costa Brava. La DGPC demana a la ciutadania tenir molta precaució a prop de platges, esculleres, espigons i zones on trenquen les ones. Igualment, el Servei Català de Trànsit (SCT), recomana als conductors prendre les màximes precaucions al volant en cas de pluja.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here