Dilluns es va registrar un nou sinistre en aquesta via que suporta uns 20.000 vehicles diaris, per aquesta raó, l’alcalde de Sant Esteve reiterarà a la Generalitat la necessitat del desdoblament d’aquesta carretera

La carretera B-224 va registrar ahir a la tarda un nou sinistre en el qual van veure’s implicats una furgoneta i un cotxe. L’accident va tenir lloc a l’alçada del quilòmetre 23 d’aquesta via, on van personar-se, en el primer moment, els efectius de la Policia Local de Sant Esteve.

Com a conseqüència del xoc, una persona va resultar ferida greu i una altra va patir ferides lleus. Fins al lloc de l’accident van desplaçar-s’hi sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius dels Mossos d’Esquadra, a més d’efectius del SEM.

La carretera B-224 és una via que suporta un volum de trànsit d’uns 20.000 vehicles diaris. Durant aquest any i fins a data d’avui s’hi han registrat una vintena d’accidents.

L’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, reclamarà al conseller de Territori i  Sostenibilitat, Lluís Recorder, la necessitat i urgència de tirar endavant el projecte de desdoblament d’aquesta via. Tot i comprendre l’escassetat d’inversions per l’actual context econòmic, l’alcalde considera que “cal donar prioritat a una via que registra una intensitat molt important de trànsit i una elevada sinistralitat, que dóna accés als centres penitenciaris de Brians 1 i 2, a zones industrials i a nuclis rurals i que, per tant, la converteixen en una carretera on la seguretat està en constant evidència”.

A finals de l’any 2011, la Direcció General de Carreteres va trametre a l’Ajuntament l’Estudi Informatiu i l’Estudi d’Impacte Ambiental del projecte de millora general i condicionament de la carretera B-224, en el tram comprès entre Sant Llorenç d’Hortons i Martorell.

El document preveu la consideració de via ràpida amb una mínima modificació del traçat, suavitzant i minimitzant les corbes més pronunciades; l’augment de la capacitat amb el desdoblament de la carretera; i la millora dels accessos amb la construcció de quatre rotondes que comunicaran la carretera amb la resta del territori, preveient les obres necessàries per tal que cap dels accessos actuals no quedin sense accessibilitat en aquestes rotondes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here