En aquesta edició s’han sel·leccionat 38 obres que s’exposaran fins a mitjans de gener al Museu Can Tinturé, que s’estrena com a nou espai expositiu del certamen

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n la 16a Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós s’han introduit novetats com la col·laboració de patrocinadors, la votació popular i l’estrena del Museu Can Tinturé com a espai expositiu.

A més, des de l’organització es valora que la Biennal de Ceràmica ha arribat a la seva “plena consolidació”, tant pel que fa a la participació, assolint la xifra rècord de 180 obres de 91 ceramistes, com a la difusió i reconeixement internacional, donat que s’han presentat al concurs artistes de 16 països.

Aquesta tarda, a les 19.00 hores, se celebrarà l’acte de lliurament de premis. La Biennal atorga tres guardons: el premi Ciutat d’Esplugues, dotat amb 4.000 euros (patrocinat per Nestlé España, S.A.), el premi Angelina Alós, de 3.000 euros (patrocinat per FIATC Assegurances), i el premi Pujol i Bausis, de 2.000 euros (patrocinat per Soler i Sauret, S.A.).

De totes les peces presentades, 38 competeixen pels guardons, després d’haver superat el procés de selecció prèvia del jurat, integrat per la ceramista M. Teresa Capeta, el president de l’Associació de Ceramistes de Catalunya i modelista Claudi de José i el crític d’art Claudi Puchades.

Les obres sel·leccionades s’exposaran fins al 13 de gener, per primera vegada, al Museu Can Tinturé. El trasllat de l’exposició a aquest nou espai vol realçar l’esdeveniment i posar en relleu la seva vinculació amb el Museu Can Tinturé.

Una altra novetat de la 16a edició és la votació popular de les obres no premiades, que s’obrirà durant el període d’exposició i es tancarà amb el reconeixement de l’obra distingida pel públic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here