“Només demanem que demostrin si creuen o no creuen” en el projecte, afirma l’alcalde del municipi, Antoni Balmón

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap] ‘Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha sol·licitat als governs de l’Estat i de la Generalitat suport econòmic per finançar el centre de noves tecnologies Citilab. La petició ha estat aprovada a través d’una moció pels grups municipals del PSC i ICV-EUiA i l’abstenció de CiU i el PP, i reclama als dos executius que incloguin una partida concreta pels projectes del Citilab en els pressupostos del 2013.

“Només demanem que demostrin si creuen o no creuen en el Citilab”, diu l’alcalde del municipi, Antoni Balmón, qui recorda que l’equipament, inaugurat el 2007, s’ha convertit en referència “a la nostra ciutat i a nivell internacional” pels seus projectes innovadors sobre la societat del coneixement.

A més de la petició d’ajuda econòmica, el text recull també el compromís “institucional i econòmic” del consistori amb el Citilab, que depèn de la Fundació per a la Societat del Coneixement. De fet, l’Ajuntament ha destinat en els comptes pel 2013 una partida de 670.000 euros  per garantir el servei del Citilab que com a laboratori ciutadà, compta actualment amb uns 20.000 usuaris l’any.

El consistori lamenta que mentre l’aportació anual de l’Ajuntament a l’equipament s’ha anat incrementant cada any, la col·laboració de l’Estat i la Generalitat s’ha reduït dràsticament fins eliminar-se per complet el 2012, quan igual com passa amb els pressupostos pel 2013, cap dels dos governs ha previst destinar ni un euro al Citilab.

El Citilab va ser inaugurat l’any 2007 per difondre el pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeixen de la cultura digital, lligant formació, recerca, i iniciatives empresarials i socials. L’equipament depèn de la Fundació per a la Societat del Coneixement, on a més de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, hi són presents la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i altres institucions empresarials i de recerca.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here