Els càrrecs electes municipals i el personal eventual i de confiança ha renunciat a la paga extra per solidaritat amb els treballadors i treballadores municipals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n el darrer ple, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va aprovar per unanimitat suprimir la paga extraordinària de Nadal dels càrrecs electes municipals i del personal eventual i de confiança, per solidaritat i coherència amb la retallada aplicada als treballadors i treballadores municipals.

El decret aprovat pel Govern de l’Estat el passat mes de juliol estableix que el personal del sector públic veurà reduïda la seva retribució en les quanties que els hi correspongui percebre al mes de desembre com a conseqüència de la supressió de la paga extraordinària, incloent-hi tots els conceptes retributius.

La mesura afecta tot el personal de les administracions públiques i modifica l’Estatut dels treballadors, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic i deixa sense efecte els convenis col·lectius pactats en el si d’aquestes administracions. En canvi, aquesta norma no preveu aplicar aquesta mesura als càrrecs electes ni al personal eventual de les administracions públiques.

El consistori de Sant Feliu ha manifestat el seu desacord amb la decisió del govern central de reduir les retribucions de tots els treballadors i treballadores municipals que, a més, obliguen a suspendre l’aplicació dels acords als quals s’havia arribat amb els representants laborals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here