Entre les mesures aprovades es troba la disminució de l’IBI en un 0,5%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any vinent a Sant Climent de Llobregat suposarà una congelació de la fiscalitat que el consistori aplica a la població.

Concretament s’han congelat el conjunt d’impostos, dins del tram depenent del municipi, destacant també la disminució de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) en un 0,5%.

El consistori ha decidit no incrmentar el conjunt de taxes, a excepció d’algunes com ara assabentats d’obres menors o emissió de documents administratius a les quals s’aplicarà el percentatge corresponent a l’Índex de Preus al Consum (IPC), un 3,4%.

“Aquesta és una mesura orientada a pal·liar els efectes de la crisi sobre les famílies. Tot i que un possible increment facilitaria la gestió municipal, des de l’equip de govern hem decidit assumir un sobreesforç en l’eficàcia amb la que treballa el consistori per fer que no sigui necessari”, afirma Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat.

Aquestes mesures sobre les taxes i impostos es completen amb altres bonificacions ja establertes, com les que suposen beneficis per a les famílies nombroses -en el cas de l’IBI-, per arranjament de camins o tancament de finques amb l’objectiu de fomentar la pagesia i millorar la prevenció d’incendis, o per la contractació de persones aturades del municipi a aquelles empreses que liquiden taxes a Sant Climent.

Les ordenances fiscals per l’exercici 2013 s’han aprovat en el darrer ple extraordinari sense cap vot en contra: CiU, PSC i ULI van votar favorablement i AE i SOM es van abstenir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here