Avui s’ha celebrat una Assemblea de l’UGT del Baix Llobregat al Citilab de Cornellà, amb l’objectiu d’informar i debatre sobre els motius de la Vaga General del proper 14N, a la que han assistit més de 300 delegats i delegades

Hi han intervingut, per ordre d’aparició, en Xavier Juanto, Secretari Comarcal de l’Ugt Baix Llobregat, l’Encarna Fernández, Secretaria General de la Funció de Serveis Públics d’UGT Catalunya i en Diego Martínez, Vicesecretari General de l’UGT de Catalunya.

Durant l’Assemblea s’han donat moltes les raons per secundar aquesta Vaga General. En clau comarcal, la UGT apunta les següents dades:

1. En el segon semestre d’aquest any els treballadors actius del Baix Llobregat, tan per compte de la Seguretat Social com autònoms, perdran més de 125 milions d’euros en poder adquisitiu, sense comptar l’impacte que tindrà la revalorització de les pensions (diferència del IPC del 3,5% i la seva pujada al gener del 1%) i l’increment bestial de l’IVA.

2. Referent a la destrucció d’ocupació arrel l’aplicació de la Reforma Laboral. En el primer semestre del 2012 s’han tramitat 374 ERO’s, especialment en la indústria i el transport, un 125% més que en el mateix període del 2011, afectant a més de 6200 treballadors i treballadores.

3. L’atur juvenil està totalment desbocat, un 52% a Catalunya, i al Baix Llobregat el nombre de Contractes laborals pels joves ha caigut en el primer semestre un 16% en referència al mateix període de l’any 2011. Quan tenim la generació més ben formada des de la transició, estan optant per anar-se’n a l’estranger a la recerca d’un lloc de treball.

Segons fonts del sindicat, “ens veiem ofegats per les retallades que ens apliquen tant des del Govern de l’Estat com del de la Generalitat, ambdós dirigits per la dreta, comportant que les classes populars cada vegada anem perdent més condicions i drets laborals i socials. Serveis públics de qualitat que eren referent a Europa, com l’Educació i la Sanitat, estan patint un clar procés cap a la privatització”.

A l’Assemblea també han assistit representants de la Unió de Pagesos del Baix Llobregat, com a associació adherida a la vaga, i també representants d’ERC i del PSC de la comarca, en suport de les mobilitzacions i del seu compromís d’aturar la campanya electoral i els actes institucionals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here