Mas va presentar ahir la campanya per a les properes eleccions, amb l’eslògan “La voluntat d’un poble”, a la ciutat baixllobregatina de Viladecans. El president va demanar la “mobilització constant” dels catalans per assolir l’estat propi

La imatge del cartell electoral de CiU, amb l’eslògan ‘La voluntat d’un poble’. Font:ACN

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, va presentar ahir la que serà la imatge de la federació per a la campanya electoral que comença la mitjanit de divendres. CiU s’ha inspirat en la manifestació de l’Onze de Setembre amb l’eslògan ‘La voluntat d’un poble’ i la figura de Mas envoltada d’imatges que simulen aquella Diada plena de senyeres i també d’estelades. En l’acte, Mas va afirmar que Catalunya necessita la “mobilització constant” de la ciutadania per tal d’assolir l’estat propi. “Ens intentaran negar la voluntat de consultar el poble”, va advertir Mas, i va afegir que “si cal tornar a sortir al carrer ho haurem de fer”. CiU fa seu l’esperit de la manifestació de al Diada per fer front a la campanya electoral del 25N, que comença divendres. El candidat, Artur Mas, va presentar a Viladecans la imatge que l’acompanyarà durant els quinze dies de campanya. Va explicar que ‘La voluntat d’un poble’ reflexa l’actual situació política i social que viu Catalunya.

Durant la seva explicació, Mas va voler deixar clar que aquesta voluntat del poble a la que fa referència no és només la voluntat dels que aposten per l’estat propi, sinó la dels set milions i mig de catalans “sense exclusió” i, per tant, del simple fet de realitzar una consulta sobre el futur de Catalunya, independentment del resultat final.

En aquest sentit va advertir que l’estat espanyol “intentarà negar la possibilitat de consultar al poble”, però que tot i això CiU es compromet “fermament” a liderar el procés cap a l’estat propi.

“Els catalans sereu cridats a les urnes per decidir lliurement el futur d’aquest país”, va exclamar el president enmig d’aplaudiments.

Mas va dir que l’única carta que té Catalunya en aquest procés és la democràcia i per això demana a la ciutadania que, com ja va passar durant la Diada, estigui en una “mobilització constant” per fer aquest camí. “I si cal que el poble torni a sortir al carrer ho haurem de fer, civilitzadament”, va declarar. “Si ens ho creiem, la força de la democràcia serà imbatible”, afirmà.

El candidat de CiU a la reelecció a la presidència de la Generalitat va explicar que la seva formació ha arribat fins a aquest punt perquè va assegurar que l’estat espanyol “no ens ha deixat més remei”. “A través de la via dels darrers 30 anys de la col·laboració generosa i honesta amb el conjunt de l’Estat no ens en sortirem”.

Mas, però, va advertir que l’estat espanyol no podrà retreure “mai” a Catalunya que no l’hagi ajudat, i ha recordat episodis diversos de la història d’Espanya, com la transició democràtica, la lluita contra el terrorisme o la entrada a la Unió Europea. “No els hem fallat mai”, exclama. En canvi, va dir Mas, l’estat espanyol no s’hauria comportat amb Catalunya de la mateixa manera.

En aquest sentit, va recordar la tramitació dels estatuts del 79 i del 2006: “No li van donar cap valor a la veu del poble”. Segons va explicar Mas, l’estat espanyol tampoc ha tingut “cap respecte” vers la immersió lingüística a l’escola catalana i va recordar que “encara avui estem pendents d’algunes sentències que es volen carregar aquest model, que en el fons el que busca la normalitat i la igualtat d’oportunitats”.

“Si aquest estat no ens pot protegir ens hem de buscar la vida”, va concloure Mas, que va reconèixer haver estat “ingenu” durant molts anys. “Pensàvem que si els ajudàvem, ens ajudarien”, va dir el candidat de CiU sobre la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya.

Finalment, Mas va demanar als que ataquen la seva intenció de convocar un referèndum sobre l’autodeterminació que deixin a banda el discurs de la por: “Volen espantar a la gent amb els arguments més barroers possibles, el que haurien de fer es proposar alternatives que es puguin valorar des de Catalunya”, va sentenciar el president.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here