En la seva visita ahir al vespre a el Prat de Llobregat, el ministre va assegurar que, a diferència de l’executiu català, el govern de Mariano Rajoy sí que ha adoptat les mesures necessàries per sortir de la crisi i ha dit la veritat als ciutadans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón, va criticar ahir a Artur Mas per intentar ocultar el “fracàs” del seu Govern amb la promesa que la independència de Catalunya serà la solució a tots els problemes. “Jo demano que en aquesta campanya diguem la veritat”, va destacar Gallardón en un míting al Prat de Llobregat. Segons el ministre, la independència de Catalunya provocaria immediatament la seva sortida de la UE i de l’euro i la fi del camí del progrés. “Catalunya no ha fracassat. Ha fracassat el govern convergent”,  va assegurar Gallardón, que va apel·lar a l’esperit de diàleg de la transició democràtica per sortir “junts” de l’actual situació de crisi econòmica. El ministre va lamentar, a més, que l’executiu català no hagi mirat als ulls dels ciutadans per dir-los la veritat. “Ha preferit no parlar de les retallades en educació i en sanitat i dir que Espanya és el problema, i la independència la solució”, va criticar. Precisament aquesta és, segons Gallardón, la principal diferència entre els governs de Catalunya i d’Espanya. Mentre Mas ha amagat el “fracàs” del seu Govern, Mariano Rajoy “ha adoptat mesures importants, dures i difícils i sempre ha dit la veritat”.

Per a Gallardón, la pregunta clau en les properes eleccions al Parlament de Catalunya ha de ser: “vostè està millor ara que fa dos anys?”. En funció de la resposta, els ciutadans haurien d’emetre el seu vot, fet que el ministre de Justícia està convençut que perjudicaria de forma clara els interessos electorals de CiU.

“Nosaltres anem amb la democràcia per davant, amb la Constitució per davant”, va insistir el ministre de Justícia, que va situar al Partit Popular Català com el veritable pal de paller d’aquells que defensen la unitat de l’Estat. De fet, es va dirigir als tradicionals votants socialistes per demanar-los que el 25 de novembre facin confiança en el PPC, ja que “el model de convivència està per sobre d’ideologies”.

L’esperit de la transició va tornar a guanyar protagonisme en el discurs de l’exalcalde de Madrid, quan va parlar de la Constitució. Gallardón va recordar que la Carta Magna va rebre a Catalunya un 90% de suport el 1978, superior al de la resta de l’Estat i amb més participació ciutadana. Aquesta és, pel ministre, la demostració més palpable que una majoria de catalans està d’acord amb les actuals regles del joc i amb continuar teixint un futur comú amb la resta de territoris de l’Estat.

El ministre de Justícia va participar en un míting al Centre Cívic Sant Jordi del Prat de Llobregat davant d’unes dues-centes persones. Va ser un discurs ràpid, de poc més d’un quart d’hora, ja que Gallardón havia de tornar ràpidament cap a Madrid. En el moment d’accedir al centre cívic, Gallardón va ser increpat per un grup de 10 dones, que el van rebre amb el lema “nosaltres parim, nosaltres decidim”, en senyal de protesta a la reforma de la llei de l’avortament que ha defensat el ministre de Justícia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here