La candidata presenta el PPC com l’únic vot útil davant la “deriva independentista de CiU” i un PSC “desorientat” i defensa que el seu partit no té complexos en defensar una Catalunya dins l’Estat espanyol

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a presidenta i candidata del PPC a la Generalitat, Alicia Sánchez-Camacho, va apel·lar a la “majoria silenciosa” que, segons ella, vol que Catalunya es mantingui dintre de l’estat espanyol, i va demanar als catalans que pensen així que “no dispersin forces” perquè el 25 de novembre es juguen “el seu futur i el futur dels seus fills”.

La candidata del PPC, amb el número dos de la llista per Barcelona, Manuel Reyes. Font:ACN

En l’acte queva donar el tret de sortida a la campanya dels populars catalans, Sánchez-Camacho va reiterar que el seu partit és l’unica opció útil per fer front a la “deriva independentista” de CiU que, va advertir, “va de debò”. Segons la dirigent, el PPC no té complexos en defensar una Catalunya dintre de l’Estat, a diferència del PSC que, segons creu, és un partit “desorientat”. Castelldefels va ser l’escenari escollit pel Partit Popular de Catalunya per celebrar l’acte d’inici de la seva campanya prèvia a les eleccions del 25N.

Des de la ciutat baixllobregatina, la candidata a la presidència de la Generalitat va advertir que la campanya que ha començat, serà històrica perquè els catalans estan davant una “cruïlla”. I és que, segons Sánchez-Camacho, la intenció de CiU de “separar” Catalunya de l’estat espanyol “va de debò” i pretén fer-ho si aconsegueix majoria absoluta en les properes eleccions al Parlament.

Per això, la líder dels populars catalans va apel·lar a la “majoria silenciosa” que, segons ella, està formada per catalans que volen mantenir-se dins l’Estat espanyol. A aquests, els va dir que, a partir d’aquest dijous i en els propers quinze dies, “no poden dispersar forces”. Es juguen, va declarar, el seu futur, però sobretot, “el futur dels seus fills, i el futur dels seus néts”.

La candidata del PPC saluda el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que l’ha acompanyat en l’acte. Font:ACN

La presidenta i candidata del PPC a les eleccions al Parlament de Catalunya, que va ser rebuda amb crits de ‘presidenta, presidenta’, va animar als convençuts que el seu partit pot ser una alternativa de Govern, però sobretot, va convidar a tots els catalans que no volen que Catalunya quedi aïllada entre “una frontera als Pirineus i una frontera a l’Ebre” a què els votin. Encara que, va dir, no ho hagin fet mai i que tinguin diferències ideològiques. “Que mirin més enllà de les sigles i de la ideologia”, va clamar. Perquè, va continuar, han de tenir clar que el PPC és l’únic partit que pot frenar la “deriva independentista de CiU”.

Segons Sánchez-Camacho, els populars catalans no tenen complexes a l’hora de defensar una Catalunya dintre de l’estat espanyol. En canvi, el PSC sí que en té, va dir.

Dures crítiques a la gestió de CiU

En aquests quinze dies de campanya electoral, el PPC “parlarà clar” i “dirà la veritat”, segons la seva candidata. Dirà, per exemple, “que la independència no solucionarà els problemes de Catalunya”, va assenyalar. Sánchez-Camacho va insistir en què la independència només afegiria problemes als catalans. En aquest sentit, va afirmar que Catalunya quedaria fora d’Europa si creés un estat propi i també es quedaria fora de la moneda única. Per tant, va concloure, “això generaria més inestabilitat econòmica”.

Sánchez-Camacho va acusar a CiU de traslladar a la gent que “tenen una vareta màgica per treure a Catalunya de la crisi”. El que en realitat volen, segons ella, és “treure Catalunya de l’Estat”. A més, va comparar els convergents amb els “trileros de la Rambla” perquè “darrere la independència i l’estelada amaguen”, va dir, “el fet que han creat més dèficit que el tripartit i la seva dolenta gestió econòmica al capdavant del Govern”.

En clau de Baix Llobregat…

El discurs de Sánchez-Camacho va estar precedit per qui la segueix a les llistes del PPC per la demarcació de Barcelona, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes.

Reyes va assegurar que fa un temps pocs confiaven en què el PPC podia ser a Catalunya un partit de govern. Amb l’alcaldia de municipis com Castelldefels o de Badalona han demostrat, va afegir, que sí que ho poden ser.

El candidat baixllobregatí va assegurar que, en aquests llocs on el PPC governa, “convenç als ciutadans de que és un partit que està centrat en els problemes de la gent, del carrer” i que “no abdiquem de les nostres responsabilitats”.

Manuel Reyes és alcalde de Castelldefels des del passat 11 de juny de 2011, portaveu del PP a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, vicepresident 8è de la FMC (Federació de Municipis de Catalunya), membre de la Junta de Govern de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), conseller comarcal del Baix Llobregat i en les passades eleccions generals va ser candidat al Senat per Barcelona.

Recentment, va ser escollit nou vicesecretari de Política Municipal al 13è Congrés del Partit Popular de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here