Herrera considera que la “principal barrera” a superar és “la tirania de la resignació i la indiferència” i assegura que si la gent es resigna “la dreta guanyarà”. Per això, fa una crida a la mobilització i a la participació a les eleccions del proper 25 de novembre i va reivindicar el “sentit de ser d’esquerres”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l candidat d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Herrera, va demanar als electors, especialment al indecisos, un “vot excepcional” per a la seva formació perquè la situació també és “excepcional” i “d’emergència social”. Durant l’acte d’inici de campanya al Citilab de Cornellà de Llobregat, el candidat ecosocialista va assegurar que la formació que encapçala és l’única que defensa tots els drets, tant els socials com el dret a decidir i va demanar que uns no amaguin els altres.

Part del seu discurs es va centrar en les crítiques a les retallades “indecents” aplicades pel Govern de CiU en aquesta legislatura i en la crida a la vaga general del proper 14 de novembre.

El candidat d’ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, durant la seva primera intervenció de la campanya electoral.

Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb un acte al Citilab de Cornellà de Llobregat, que ha tingut com a missatges principals la defensa dels drets socials, les crítiques a les retallades del Govern de CiU, la compatibilitat de defensar aquests drets socials i a la vegada el dret a decidir, les crítiques a què Mas utilitza el missatge sobiranista per tapar aquestes retallades i les al·lusions a la vaga general del 14 de novembre.”En un moment excepcional, cal un vot excepcional”,va declarar Herrera. El candidat va fer una crida a la gent que dubta entre votar o no fer-ho o els que dubten entre votar a ICV-EUiA o a d’altres formacions, afirmant que cal “un vot excepcional” per a la seva formació perquè cal “gent amb sensibilitat social”.

Herrera va considerar que la “principal barrera” a superar és “la tirania de la resignació i la indiferència” i va assegurar que si la gent es resigna “la dreta guanyarà”. Per això, va fer una crida a la mobilització i a la participació a les eleccions del proper 25 de novembre.

El candidat va afirmar que a Catalunya és necessari “respondre als problemes de la gent” perquè la situació d’emergència social que es viu “no pot esperar”. Va afegir que els resultats del proper 25 de novembre “marcaran quines són les polítiques educatives, fiscals, sanitàries o econòmiques dels propers anys”.

El líder ecosocialista va criticar la “insensibilitat davant del patiment” demostrada pel fins ara president de la Generalitat, Artur Mas, i va assegurar que la seva ha estat la legislatura “de les retallades” i “de la corrupció”. I va apuntar que CiU diu que defensa Catalunya davant d’Espanya, “però entre Catalunya i els mercats CiU no dubta mai, sempre defensa els mercats”, va sentenciar Herrera.

Compatibilitat amb el dret a decidir

Herrera va insistir en el fet que la seva candidatura no se centrarà només en els drets socials sinó també en defensar “el dret a decidir” i per això va assegurar que ICV-EUiA és l’única que garanteix que es parlarà de tot allò que preocupa els ciutadans.

El candidat va assegurar que el 25N “tots els drets estan en joc” i va garantir que la formació que encapçala és l’única que parlarà de tots aquests drets.

Va afirmar que “allò que es creia garantit fins ara, ara ja no ho està” i va lamentar que la resta de partits “només parlen de l’eix nacional: uns defensen la nació catalana, altres l’espanyola i alguns no se sap quina”. “Nosaltres parlarem de tots els drets, de la nació catalana, la quotidiana, de la nació que vol viure en llibertat per decidir quina relació vol amb l’Estat i amb Europa i quin model de societat volem”, va asseverar.

A més, va fer una crida a què igual que l’11 de setembre “va posar sobre la taula” el dret a decidir, el dia de la vaga general, el 14 de novembre, “posi sobre la taula la defensa dels drets socials”.  De fet, la vaga general també va estar protagonista de l’acte i el discurs d’Herrera es va interrompre en alguns moments amb crits a favor de la vaga general.

En clau de Baix Llobregat

El President Comarcal d’ICV del Baix Llobregat i regidor de Cornellà, Arnau Funes, va donar la benvinguda a l’acte explicant la situació en què es troba Cornellà i també la resta de la comarca. “El Baix Llobregat està fortament amenaçat per les retallades, i la sol·lució que ens donaven era Eurovegas. Nosaltres hem demostrat que hi ha alternatives! I tant si podem!” va declarar.

Posteriorment va intervenir la candidata número 8 de la llista per Barcelona, Lorena Vicioso. Una dona jove, pratenca, que va parlar de la precària situació de la gent jove davant la crisi i les retallades, i que va sentenciar “això no és una crisi, és una estafa!”

El candidat nº 4 d’ICV-EUiA i cap de llista pel Baix Llobregat, Jaume Bosch, durant la seva intervenció de la campanya electoral

Seguidament va intervenir Jaume Bosch, diputat al Parlament i número 4 de la coalició. Bosch, de Sant Feliu de Llobregat, encapçala la llista del Baix Llobregat per a aquest 25N. El diputat ecosocialista va iniciar el séu discurs fent referència a Castelldefels, única ciutat de la comarca governada pel PP. “A prop d’aquí, a Castelldefels, el PP comença també la seva campanya. I per què? Perquè l’alcalde de Castelldefels és el número 2 de la llista per Barcelona. Té majoria absoluta el PP a Castelldefels? No. Governa gràcies a CIU”, va explicar Bosch.

Respecte el dret a decidir, Bosch va demanar parlar-ne sense embuts, també al Baix Llobregat. “Parlem-ne per afirmar que no admetem en aquest camp lliçons de ningú. Al Baix Llobregat, es va fer la primera manifestació tolerada després de la dictadura, un 11 de setembre de l’any 1976, : a Sant Boi. I qui va omplir la Plaça Catalunya va ser fonamentalment la gent treballadora, de CCOO i del PSUC, molts nascuts fora de Catalunya. I qui es manifestava davant l’estàtua de Rafael Casanova a Barcelona els 11 de setembre durant el franquisme era fonamentalment la gent de CCOO i del PSUC. Gent com el Cipriano Garcia o l’Angel Rozas defensaven els drets nacionals i els drets socials, malgrat la repressió franquista, mentre els convergents s’ho miraven des del balcó o estudiaven als Estats Units”, va sentenciar el diputat santfeliuenc.

“Però el que mai no acceptarem nosaltres -va continuar Bosch- és que el dret a decidir s’utilitzi per tapar la política, reaccionària, conservadora i injusta, de CIU. Per això som alternativa a CIU: perquè ells son de dretes i nosaltres d’esquerres. Perquè defensem el dret a decidir i alhora, de forma indestriable, defensem els drets socials que CIU i PP s’estan carregant”.

Respecte al Baix Llobregat, el candidat va recordar que “aquesta comarca ha patit com ningú les retallades del Govern de CIU: serveis d’urgències tancats, línies d’escoles públiques suprimides, menys mestres, menys metges, disminució del transport públic, menys serveis socials, més atur: més de 70.000 persones aturades, més pobresa, menys recursos pels ajuntaments, menys recursos per la cultura, menys recursos per la lluita contra la violència masclista. Però aquesta comarca si alguna cosa sap fer és lluitar pels seus drets. El moviment obrer ho va fer contra el franquisme i tornarà a lluitar el proper dia 14 amb la vaga general, al costat dels sindicats”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here